Vasile Blaga: „Matematic, nu sunt şanse foarte mari la moţiune”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 12 iunie 2015

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, la Gândul Live, că, uitându-se la „matematica parlamentară”, ar spune că nu sunt şanse foarte mari ca moţiunea de cenzură să treacă vineri, în Parlament. El a precizat, însă, că se bazează „pe buna-credinţă faţă de propriul electorat a unora de la PSD şi UNPR”.

Întrebat, la Gânul Live, ce şanse are moţiunea de cenzură, matematic, să treacă de votul Parlamentului, Vasile Blaga a răspuns: „Dacă ne uităm la matematica parlamentară, aş spune că nu sunt şanse foarte mari, dar, pe de altă parte, totuşi, încă ne bazăm pe buna-cuviinţă şi mai ales, pe buna-credinţă faţă de propriul electorat a unora de la PSD şi UNPR. Şi avem de partea noastră partidul domnului Geoană, cu câţi parlamentari are, domnul Fenechiu a semnat cu grupul său moţiunea, am văzut astăzi poziţia nuanţată a UDMR, care a spus că îşi lasă colegii să voteze conform propriei conştiinţe. O să vedem.”

În legătură cu eventualele discuţii purtate cu liderul UNPR, Gabriel Oprea, pe tema moțiunii, Blaga a spus că „răspunsul lui a fost cel care a fost şi public, de altfel, că îl susţine în continuare pe Victor Ponta”. În plus, a remarcat Vasile Blaga, în timp, poziția lui Gabriel Oprea a fost aceea de a susține de fiecare dată guvernele din care a făcut parte.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!