Vaslui, datorii de 85 milioane de euro!

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 16 ianuarie 2015

565 porumboiu

SC Vaslui, echipă care care în sezonul trecut a încheiat campionatul Ligii pe locul al cincilea, are datorii de peste 85 de milioane de euro, peste o treime din debite fiind către bugetul de stat. Așa spune raportul de creanţe depus în instanţă de către administratorul judiciar.

Societatea aflată în insolvenţă înregistrează datorii totale de 382,3 milioane lei, adică 85 milioane de euro către diverse instituţii, firme, foşti jucători şi salariaţi, datorii acumulate pe parcursul ultimilor ani în care echipa a fost înscrisă în Liga I la fotbal.

Conform raportului de creanţe depus la Tribunalul Vaslui, cele mai mari datorii, adică 138 milioane de lei, sunt acelea către bugetul de stat, asta chiar dacă echipa vasluiană nu a plătit nici un leu la bugetul de stat în cei 12 ani de existenţă.

La masa credală sunt înscrişi 46 de creditori, printre care Primăria Vaslui, Liga Profesionistă de Fotbal, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, Poliţia Locală Vaslui, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Clubul de Fotbal Steaua Bucureşti, foşti jucători şi antrenori, bănci, firme de pază, precum şi societăţile deţinute de Adrian Porumboiu.

“La termenul de astăzi de la Tribunalul Vaslui s-a discutat pe marginea raportului de insolvenţă. Ca administrator judiciar am solicitat deschiderea procedurii simplificate de faliment a societăţii Sporting Club SA Vaslui”, a declarat Liviu Iacob, administratorul judiciar al SC Sporting Club SA Vaslui.

Dacă instanţa va aproba falimentul, ceea ce nu mai poate fi evitat, administratorul judiciar va trece la identificarea şi vânzarea tuturor bunurilor şi creanţelor clubului de fotbal din Vaslui.

Tribunalul Vaslui a admis cererea de intrare în insolvenţă a SC Sporting Club SA Vaslui, formulată de Finanţele Publice Vaslui şi una din firmele fostului finanţator al clubului, Adrian Porumboiu, în toamna anului trecut.

SC Vaslui a terminat anul trecut pe locul al cincilea în Liga I şi, având probleme financiare, nu s-a mai înscris în noul campionat nici în liga secundă, unde fusese retrogradată de Liga Profesionistă de Fotbal după ce nu a mai primit licenţa din cauza datoriilor acumulate.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!