Vasul de toaletă, temă de expoziție

Articol publicat in sectiunea Divertisment pe data 10 iulie 2014

O expoziție inaugurată la prestigiosul Muzeu Național de Noi Științe și Inovații din Tokyo „încearcă să descopere toaletele care dăunează cel mai puțin mediului înconjurător și care este toaleta ideală”, după cum scriu organizatorii pe pagina de internet a instituției, relatează Agerpres.

Deschisă până în luna octombrie, expoziția prezintă modul în care, de-a lungul timpului, vasele de WC au

schimbat viața omului, până la a deveni un element esențial în prezent pentru igienă și sănătate, deși pe planetă există în continuare 2,5 miliarde de persoane care nu beneficiază de asemenea dotări.

Atenția expoziției se concentrează și pe impactul pe care îl au asupra mediului dejecțiile umane. Apele uzate provenind de la toalete trebuie să fie epurate înainte de a fi deversate în râuri sau mări. Japonia folosește acest procedeu și pentru a extrage conținutul de fosfor, substanță foarte periculoasă în apele globului, dar prețioasă ca materie primă pentru industrie. Epurarea este aproape completă, dar consumul de energie pe care îl implică este foarte ridicat. Prin urmare, o provocare pentru viitor va consta în perfecționarea sistemului de epurare a apelor uzate, spun organizatorii expoziției.

Subiectele legate de vasele de toaletă, în vederea găsirii „WC-ului ideal”, sunt cu atât mai importante cu cât populația Terrei este în creștere și se estimează că va ajunge la 10 miliarde de oameni în 2050.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!