Vechea gardă revine

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 12 mai 2014

Răzvan Burleanu a fost înscăunat șef al FRF mai ales prin prisma faptului că Gheorghe Popescu a ajuns acolo unde îi era locul, adică la pușcărie. Pur și simplu nu prea aveai pe cine vota, iar absența de la vot nu rezolva sub nici o formă problema care, cu 12 ore înainte de vot, devenise spinoasă: pe cine să mai voteze toți fomiștii ăia aduși la București dacă deja cunoscutul câștigător fusese trimis la “facultate” cu doar o seară înainte? Așa că președintele federației de fotbal în sală, unde avem și ceva rezultate, a ajuns șeful fotbalului românesc prin prisma unui vot plin de silă și resemnare. Însuși Mircea Sandu nu s-a arătat foarte vesel de întorsătura pe care au luat-o lucrurile. Desigur, în fața camerelor de luat vederi l-a felicitat pe noul ales și i-a urat baftă. Când camerele au dispărut, Mircea Sandu a spus că acesta nu va rezista în funcție și că luna mai va aduce alegeri anticipate la FRF.

Joaca de-a democrația nu a durat mult. Vechea gardă, printr-un intermediar, a contestat alegerile. Instanța i-a dat dreptate, este drept, temporar. Și a doua înfățișare nu se știe ce va aduce. Dacă alegerile vor fi iar invalidate, atunci acestea vor trebui să se țină din nou. Nimeni nu știe cu ce candidați. Sau cu ce rezultate. Sau cu ce preferințe.

Am spus că este vorba de vechea gardă. Să explicăm de ce. Viorel Leșeanu, un neica nimeni, președinte al AJF Giurgiu, este cel care a contestat alegerile. Domnia sa conduce de 23 de ani structura fotbalului giurgiuvean, cu rezultate clare, recte nu aude nimeni de vreo performanță de acolo. Și aceasta este marea sa calitate.

Altfel, este prietenul bun al lui Mircea Sandu și, ca prin minune, fostul său coechipier la Sportul Studențesc.

Era să uităm. Suntem în luna mai, așa cum a spus Mircea Sandu.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!