Vedetele, noii ambasadori ai turismului românesc

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 20 noiembrie 2015

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) îi va desemna, la sfârșitul anului, pe noii ambasadori ai turismului românesc, unul dintre aceștia urmând să fie designerul Cătălin Botezatu.

„Voi relua un proiect lăudabil din mandatul Grapini (Maria Grapini, fost ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism – n.r.), cu ambasadorii turismului românesc. Iar Cătălin Botezatu, ca și pro-activitate, are acțiuni constante, o viață dedicată promovării României în afară, în mod sigur trebuie să îl nominalizăm și îmi pare rău că nu s-a făcut acest lucru până acum. Bulgaria, de exemplu, a devenit din nou foarte agresivă în promovare – și e un lucru spre care trebuie să ne uităm – a reușit să facă un clip de 30 de secunde care a pătruns pe mapamond, în care a folosit vedete hollywoodiene în promovare. Noi avem intern valori foarte bune. Până la sfârșitul anului voi avea o listă de propuneri, iar cu ocazia sărbătorilor vreau să facem o acțiune și să propunem doi-trei ambasadori. Cătălin Botezatu este cap de listă”, a declarat pentru Mediafax președintele ANT, Anca Pavel Nedea.

 

Litoralul românesc, comparat cu Ibiza

litoralul-romanesc-1

La rândul său, Botezatu a declarat că România ar trebui să aibă un minister doar pentru turism. „România are un potențial extraordinar, să nu uităm că anul acesta este câștigătoarea unui premiu internațional Lonely Planet, este pe locul 1 la recomandările acestui mare forum, recomandare care ține de regiunea Transilvania. Iată, pentru prima dată, România se află într-un top recomandat tuturor oamenilor de pe mapamond. Eu cred că trebuie să profităm de asta. Am avea totodată nevoie de un minister dedicat numai turismului. Prin turism se deschid foarte multe porți, turismul reprezintă o cale de a aduce noi investitori în România”, a declarat Botezatu pentru Mediafax.

El susține că a fost deja ambasador al României, fără să vrea, și compară litoralul românesc cu Ibiza și Saint Tropez.

Printr-un program lansat în 2013, peste 20 de persoane au primit până în prezent titlul de ambasadori ai turismului românesc și totodată pașapoarte diplomatice.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!