Venit de £18.600 minimum pentru a-ţi aduce consoarta din afara UE

Articol publicat in sectiunea Acte, Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, UK la zi pe data 21 februarie 2015

Couple Hugging

Din 2012, există un venit minim anual pe care un cetăţean sau rezident permanent în Marea Britanie trebuie să-l demonstreze dacă doreşte să obţină viză de reîntregire a familiei cu partenerul sau consoarta acestuia, cetăţean non-UE. James Brokenshire, ministru Home Office pe imigrări, consideră că aceştia sunt trataţi injust.

Aceste reguli au fost adoptate în speranţa că mai puţini imigranţi vor ajunge în UK şi vor cere beneficii. Totuşi, aceste restricţii nu se aplică şi cetăţenilor altor ţări din Uniunea Europeană ce au vize temporare în Mare Britanie, iar James Brokenshire ar vrea ca acest lucru să se schimbe.

 

Limita poate fi chiar mai mare

Ca un cetăţean britanic sau un cetăţean cu rezidenţă permanentă în UK să poată sponsoriza viza partenerului ce provine din afara Uniunii Europene spuneam, mai devreme, că trebuie să dovedească un venit anual de cel puţin £18.600. Această limită creşte, însă, când familia are un copil, ajungând la £22.400. Şi creşte cu alţi £2.400 pentru fiecare copil suplimentar.

 

Keith Vaz: „Să aibă toată lumea aceeaşi limită!”

Preşedintele Comisiei de Afaceri Interne, Keith Vaz, a comentat recent că legislaţia este imperfectă. În timpul unei conferinţe purtate pe 10 februarie, acesta a dat următorul exemplu: „Două persoane locuiesc în case asemănătoare şi sunt vecini, în Leicester. Unul s-a născut în Marea Britanie sau are rezidenţă permanentă. Dacă vrea să aducă pe cineva din India, va trebui să-şi demonstreze venitul de £18.600. În schimb, vecinul, venit din Slovacia şi stabilit în Leicester, dacă doreşte să-şi aducă partenera, nu trebuie să îşi arate venitul. Nedrept, nu-i aşa?”

Brokenshire a declarat că laburistul Vaz e îndreptăţit să aducă la cunoştinţă problema şi că plănuieşte să discute cu partenerii europeni ai Marii Britanii. A spus: „Nu consider această situaţie acceptabilă şi, în mod clar, trebuie revizuită.”

Dacă se va face ceva în urma acestor discuţii, este improbabil ca situaţia să se îmbunătăţească pentru cei ce nu au reuşit să-şi aducă partenerul în Marea Britanie până acum. Dimpotrivă, va face procesul de a-ţi aduce partenerul în UK mai greu pentru toată lumea.

 

Limita rămâne în picioare

Apelurile pentru a îndepărta cerinţele de venit minim au fost fără succes până în momentul de faţă. La data de 11 iulie 2014 Curtea de Apel a susţinut legalitatea limitei de venit.

James Brokenshire a susţinut decizia Curţii. Când aceasta a fost făcută publică, el a spus: „Îi sprijinim pe cei ce doresc să-şi construiască o viaţă în Marea Britanie alături de familiile lor, să muncească şi să aducă o contribuţie societăţii. Însă viaţa de familie nu trebuie susţinută din banii contribuabililor şi familiile de imigranţi trebuie să fie în stare să se integreze.”

Home Office-ul estimează că limita de venit împiedică acordarea a aproximativ 17.800 de vize de familie în fiecare an.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!