A venit rândul stăpânilor

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 6 februarie 2015

Săptămâna aceasta a adus cu ea o decizie la care nu ne așteptam, dar care poate că vorbește de spre instaurarea legii și în fotbal. Știți că în România duduie cazanele cu cercetări, arestări și condamnări, iar fotbalul oricum nu a fost ferit de acest lucru. De-a lungul anilor v-am tot vorbit despre ilegalitățile din fotbal, despre oamenii de fotbal care au ajuns să ocupe celulele pușcăriilor și despre cei care încă nu au apucat pe acest drum, dar cărora sperăm că undeva le va veni rândul. Nu pentru că le-am dori răul, ci pentru că greșeala trebuie plătită.

CFR Cluj a fost depunctată cu 24 de puncte și, de pe locul al doilea al clasamentului, a ajuns acum pe ultimul, urmând să se bată la retrogradare cu un lot de cupe europene. Și a fost depunctată pentru că șase jucători au depus memorii în urma faptului că nu și-au primit banii pe care-i meritau, iar CFR nu a părut să aibă forța financiară sau interesul de a-i plăti. Sportiv, Steaua este campioană. Legal, poate că vin vremuri bune.

Decizia asta spune multe. Spune că jucătorii trebuie plătiți, pentru că aceea este munca lor. Spune că taxele la stat trebuie și ele plătite, pentru că statul are legi. Spune inclusiv că dacă eviți să iei legea în seamă, legea ar putea să te ajungă din urmă, oricât de puternic te crezi. Oamenii de fotbal s-au crezut multă vreme niște zei nedefiniți. Doar că “Legendele Olimpului” spun că zeii mai sunt și înfrânți. Desigur, nu că ne-am aștepta ca oamenii de fotbal să citească.

Desigur, acei oameni nu au citit nici măcar Codul Muncii. Altfel ar fi aflat că sclavia a fost abolită, măcar de fațadă, începând de pe câmpurile de bumbac.

Acum, că vor sau nu, sunt doar forțați să înțeleagă asta.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!