A venit vacanţa. Cum umplem timpul liber al copiilor?

Articol publicat in sectiunea Articole recente, Timp liber pe data 5 august 2016

uk_summer camp1

Pentru părinţi, vacanţele şcolare pot însemna că vor fi nevoiţi să găsească noi aranjamente sau activităţi pentru a-i ţine ocupaţi pe copii, dar există variante sau iniţiative care pot ajuta în luarea unor decizii.

 

Activităţi de vacanţă pentru copii

Programele de joacă pentru vacanţă sunt un mod extrem de uşor şi permisiv de a avea grijă de copii pe perioada vacanţei. Programele sunt destinate celor între 5 şi 11 ani, deşi unele pot oferi variante şi pentru cei mai în vârstă. Programele oferă activităţi pentru grupuri de copii, unele legate de artă, ateliere sau plimbări în natură.

Câteva organizaţii oferă tabere de vacanţă. Unele dintre ele sunt rezidente, în timp ce altele se ocupă doar de taberele zilnice. Unele includ activităţi speciale, cum ar fi sportul, campingul, artele sau atelierele.

BAPA (British Activity Providers Association) este asociaţia care se ocupă de activităţile independente pentru vacanţă. Site-ul lor include o listă a celor specializaţi în astfel de oferte. Unele dintre ele sunt pentru toată familia, altele se adresează dar copiiilor. Toţi membrii BAPA trebuie să respecte conduita şi standardele impuse de BAPA.

Pentru a găsi oferte de vacanţă în apropierea dumneavoastră, puteţi accesa .

Pentru a găsi o ofertă de vacanţă prin intermediul BAPA, puteţi accesa www.thebapa.org.uk.

 

Unele idei pentru excursiile copiiilor

Muzeele şi galeriile au activităţi dedicate copiilor, iar pe perioada vacanţelor organizează foarte multe evenimente şi programe speciale. Majoritatea au intrarea gratuită, şi foarte multe oferă diferite tipuri de activităţi zilnice, prin care îi fac pe cei mici să se bucure şi mai mult de vizita lor.

Zile la plajă, la ţară, vizitarea unor site-uri arheologice, toate acestea pot fi pe placul celor mici, dar şi al adulţilor. Vizitele în parcurile de distracţii şi locurile de joacă pot fi o altă opţiune de luat în considerare pe perioada vacanţei.

Informaţii despre activităţile puse la dispoziţie de muzee, galerii şi de centrele de ştiinţă: www.culture24.org.uk.

Informaţii despre unde să mergeţi şi ce să faceţi în zilele libere: https://www.nationaltrust.org.uk/whats-on.

 

Îngrijirea copilului în vacanţă

Pentru părinţii care lucrează, îngrijirea celor mici pe perioada vacanţei poate fi o problemă. Multe familii sunt ajutate de bunici sau de alte rude, în timp ce altele aranjează vacanţe sau programe de activităţi pentru vară.

Puteţi, de asemenea, să apelaţi la un babysitter sau la alte opţiuni de îngrijire a unui copil.

Pentru a afla ce oferte aveţi în zona dumneavoastră, apelaţi la https://www.gov.uk/find-registered-childminder.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!