Verificarea „averii” celor care primesc beneficii

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Bani, taxe şi beneficii, Diaspora pe data 14 martie 2014

Conturile bancare și bunurile de valoare ale persoanelor care comit abuzuri în sistemul britanic de beneficii sociale vor putea fi verificate de funcționarii statului, în încercarea de a recupera pagubele astfel produse, au anunțat oficiali ai Ministerului Muncii și Pensiilor (Department for Work and Pensions – DWP) în 14 martie, citați de BBC News.

Guvernanții speră să reducă astfel cu 1,2 miliarde sterline pierderile din bugetul de stat datorate celor care solicită și obțin pe nedrept ajutoare sociale de la stat. Până acum, aceste informații erau considerate confidențiale și puteau fi accesate doar în cazuri excepționale.

Noua prevedere va avea un efect decisiv pentru descurajarea profitorilor, speră inițiatorii măsurii. Cei care obțin abuziv fonduri din sistemul de beneficii sociale vor putea fi deposedați de autoturismele persoanele sau alte produse electronice de valoare, de pildă.

„Redobândirea controlului asupra banilor destinați ajutorării sociale reprezintă unul din factorii cheie în planul gândit pe termen lung în vederea revigorării economiei naționale. Credem că, în acest fel, îi vom descuraja definitiv pe toți cei care s-au obișnuit să trăiască din banii statului, fără a fi dispuși să ofere nimic în schimb. De acum, ajutoarele sociale trebuie să ajungă exclusiv la cei care sunt gata să depună eforturi și respectă legile”, a afirmat un purtător de cuvânt din cadrul cabinetului premierului David Cameron.

Introducerea noii reguli vine la puțin timp după o alta, lansată la începutul acestui an, prin care oamenii care beneficiază de bani sociali sunt stimulați să raporteze autorităților atunci când condițiile lor de viață se schimbă. Oficialii DWP susțin că bugetul de stat britanic pierde anual alte 1,6 miliarde lire sterline, plătind beneficii suplimentar unor persoane care nu ar mai fi îndreptățite să le primească integral.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!