Verificări la Agenţia Naţională a Medicamentului

Articol publicat in sectiunea Social pe data 10 iunie 2016

Corpul de Control al premierului verifică respectarea dispoziţiilor şi a normelor interne privind activităţile de colectare, înregistrare şi publicare a datelor legate de cheltuieli aferente publicităţii la medicamente de uz uman la Agenţia Naţională a Medicamentului.

Aceeaşi instituţie a fost vizată, recent, de verificări ale procurorilor în dosarul în care mai mulţi medici sunt suspectaţi că făceau teste clinice pentru medicamente, transmite Mediafax.

Oamenii legii au suspiciuni că medicii ar fi derulat studii clinice pentru testarea unor medicamente pentru boli mentale, cu falsificarea consimţămintelor presupuşilor voluntari. În studiul pentru medicamente ar fi fost incluse persoane care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental sau, în alte situaţii, medicamentul nici nu ar fi fost administrat.

În dosarul de la Parchetul General se fac investigaţii pentru suspiciuni de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale, anunţă Poliţia Română.

Cât priveşte verificările Corpului de Control, se au în vedere şi sponsorizările sau orice alte cheltuieli efectuate de către producătorii şi distribuitorii de medicamente şi aparatură medicală, suportate pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii, organizaţii profesionale sau organizaţii de pacienţi care desfăşoară activităţi referitoare la sănătatea umană.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!