Verificări la angajările în Qatar

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 13 februarie 2015

Inspecţia Muncii s-a autosesizat şi a dispus controale la firmele care au intermediat angajarea unor români în Qatar, după ce zece muncitori, care au primit o ofertă directă de angajare de la o firmă din Doha, au fost arestaţi, se arată într-un comunicat transmis agenției Mediafax.

Inspecţia Muncii a solicitat Ministerului Afacerilor Externe, în 26 ianuarie, informaţii cu privire la situaţia a zece muncitori români care au fost arestaţi în Qatar, rezultând că aceştia au primit o ofertă directă de angajare din partea companiei Valley Wild Project cu sediul în Doha, Qatar.

Reprezentantul companiei este Attwa Mohamed Hussain Ahmed şi s-a stabilit că acesta a reprezentat şi alte companii din Qatar implicate în conflicte de muncă cu muncitori români în anii 2013 şi 2014, printre acestea aflându-se şi Romanian Creativity SA din Qatar, care a angajat muncitori români prin intermediul companiilor SC CAS Scouting SRL şi Emona Serv SRL, ambele din judeţul Neamţ, România.

 

Informații din mass-media

„Inspecţia Muncii, ca urmare a prezentării de către mass-media a situaţiei în care au ajuns zece muncitori români care lucrau în Qatar, s-a autosesizat cu privire la situaţia creată şi a dispus controale la firmele româneşti implicate, conform legii”, a declarat inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu.

Astfel, Inspecţia Muncii a dispus Inspectoratului teritorial de muncă Neamţ să efectueze un control complet la firmele cu sediul în România pentru a identifica eventuale încălcări ale legii şi pentru a preveni situaţii asemănătoare cu cea a muncitorilor reţinuţi de autorităţile din Qatar.

Sursa citată precizează că în 27 ianuarie a avut loc al doilea termen de judecată al dosarului, în care cei zece lucrători români aveau calitatea de învinuiţi, conform plângerii formulate de compania angajatoare, iar după judecare, instanţa a pronunţat hotărârea finală în favoarea angajaţilor, aceştia fiind scoşi de sub acuzaţia de părăsire a locului de muncă, formulată de către angajator.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!