Verificări la TAROM

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 19 februarie 2016

 Corpul de control al ministrului transporturilor a fost trimis la Tarom pentru a analiza de ce aeronavele companiei înregistrează întârzieri chiar și de 2-3 ore, a declarat, în plenul Senatului, ministrul transporturilor, Dan Costescu, care a vorbit și despre restructurarea companiei.

El a mai spus că a cerut conducerii companiei un plan de măsuri pe termen scurt pentru remedierea situației.

„Flota Tarom este învechită. Avem 23 de aeronave care sunt eterogene. Sunt trei mărci diferite de aeronave, fiecare având câte 2-3 tipuri de aeronave. Aceasta creează dificultăți foarte mari la întreținere, la operare, practic nefiind zi în care această companie să nu înregistreze întârzieri”, a precizat Costescu, potrivit Mediafax.

De asemenea, ministrul transporturilor a adăugat că a fost demarată o procedură de achiziție de consultanță pentru restructurare.

„Această restructurare s-a mai făcut în trecut și ea a avut, pentru primii ani în care compania s-a ținut de acest plan, rezultate foarte bune. Deci, acționăm pe două planuri. Cel pe termen mediu și lung e restructurarea cu consultant specialist. Până la jumătatea anului, această strategie propusă de consultant o să fie aprobată de acționar, urmând ca în partea a doua a anului, aceasta să intre în implementare. Este vorba de regândirea modelului de business al Taromului. (…) Numai după această redefinire se va trece la regândirea, dimensionarea flotei”, a menționat ministrul transporturilor.

Flota TAROM este compusă din 23 de avioane: 9 ATR-uri, 8 Boeing și 6 Airbus.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!