Veşti bune pentru muncitorii în construcţii

Articol publicat in sectiunea Muncă, Resurse joburi, UK la zi pe data 27 noiembrie 2015

uk_constructii-locuinte-noi

George Osborne, ministrul de finanţe britanice, a anunţat planurile privind cheltuielile bugetare din următoarea perioadă. Constructorii au motive să jubileze. Studenţii, dimpotrivă.

Ministrul britanic al finanţelor făcuse deja o declaraţie la începutul lunii acesteia în care spunea că va interveni pentru a se modifica legislaţia care blochează în momentul de faţă noile întreprinderi ale marilor dezvoltatori imobiliari. Guvernul a promis, până la urmă, că până în 2020 se vor construi încă un milion de locuinţe.

Marii dezvoltatori imobiliari şi-au văzut acţiunile la bursă mai valoroase, în medie, cu 3%. Se aştepta ca George Osborne să anunţe că se vor investi £7 miliarde pentru a se construi 400.000 de noi locuinţe în următoarea perioadă, lucru care s-a confirmat.

Cei care lucrează în această industrie pot sta liniştiţi. Se pare că va fi de muncă din plin şi în următorii ani.

 

Studenţii au pierdut încă o dată

Tinerii sunt cei care, şi de această dată, sunt sacrificaţi. Nu a fost îndeajuns că în anii precedenţi li s-a tăiat subvenţia de studii, ajungând să plătească de la £9.000 pe an pentru un curs de studiu. Apoi, s-au tăiat şi din alte ajutoare pe care studenţii erau obişnuiţi să le primească.

Cu ocazia noului comunicat, se stabileşte îngheţarea până cel puţin în 2020 a pragului de £21.000 de la care absolvenţii de studii superioare care s-au împrumutat pentru studii încep să-şi achite datoriile. Până acum, această sumă era planificată să crească în ritmul creşterii salariilor medii.

Potrivit unor calcule, datorită aceste modificări, o parte din studenţi vor ajunge să restituie cu între £3.000 şi £6.000 mai mult decât ar fi avut de achitat până acum, cei mai dezavantajaţi studenţi fiind tocmai aceia mai săraci.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!