Vestiare pentru Mutu

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 2 decembrie 2013

Probabil ca ati aflat deja, pentru ca stirea a facut inconjurul lumii. Adrian Mutu a ajuns la un acord de principiu cu Petrolul Ploiesti, echipa lui Cosmin Contra si, din iarna, ar putea sa joace pentru aceasta pentru un salariu anual de 500.000 euro. O fi mult, o fi putin, asta nu ne intereseaza, cert este ca asa cum este Mutu la ora aceasta, il consider peste cam tot ce are campionatul romanesc in materie de atacanti. Desigur, in frunte cu Piovaccari, surprinzatorul italian care ne aminteste prin fiecare evolutie despre cum se joaca fotbalul acela pe care-l vedem la echipele de afara.

Insa Petrolul trebuie sa stie ca Adrian Mutu nu mai este ce era. Nu mai este nici macar jucatorul de acum 2 ani. A obosit. Desigur, experienta ii permite sa fie letal cu minimum de efort, doar ca letalul sau l-a dus direct pe banca de rezerve a unei echipe care acum ocupa penultimul sau ultimul loc al clasamentului. Mai precis, n-a mai marcat si n-a mai produs o faza notabila de atata vreme incat nici el nu mai poate sti. Anii au trecut peste el, de la experienta la experienta mai greu, mai apasat, cu Mutu neinvatand nimic din experientele avute. Și asta atarna greu in picioarele sale. Pe deasupra, Mutu este si acum rebelul prin excelenta, prietenul derapajelor mai mult sau mai putin controlate si posesorul atitudinii de „geniu”, desi nici in cele mai bune zile ale sale nu a fost asa ceva. Iar Ploiestiul, plus apropiatul Bucuresti, dispun de suficiente motive care sa-l tenteze pe Adrian Mutu. Și sunt sigur ca, mai devreme sau mai tarziu, acesta va ceda.

O sa ma intrebati ce si-a cumparat, de fapt, Petrolul. Pai, un dinozaur frumos poleit, capabil sa smulga admiratia din cand in cand, si mereu gata sa distruga un vestiar cu nazurile sale.

Urmeaza sa vedem acum cam ce fel de vestiare are Petrolul.

Autor articol: Bogdan Constantinescu
Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!