Vicepreședintele Dumei de Stat: Kievul ar trebui „ars cu napalm”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 20 februarie 2015

Kievul ar trebui „ars cu napalm” pentru salvarea rușilor din Donbas (estul Ucrainei), a declarat Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, ultranaționalist).

„Dacă în Donbas ar trăi finlandezi, polonezi sau baltici, aș spune că aceștia ar trebui bătuți, strangulați, distruși. Vorbesc sincer. Dar în Donbas trăiesc ruși. Astfel, de la distanță, din Donețk, Kievul ar trebui distrus, ars cu napalm. Pentru că se duce un război împotriva rușilor”, a afirmat vicepreședintele Dumei de Stat (Camera inferioară a parlamentului rus), într-o intervenție în direct la postul de televiziune rus NTV, potrivit publicației poloneze Rzeczpospolita, citată de săptămânalul ucrainean Zerkalo nedeli.

El a adăugat că ucrainenii bombardează, în prezent, Donbasul, iar apoi ar putea declanșa o ofensivă împotriva Belgorodului sau chiar a Moscovei. „Pentru a nu se ajunge la o astfel de situație, trebuie distrusă întreaga infrastructură din Kiev, toate clădirile administrative. Populația civila nu va fi afectată în acest caz, nimeni nu se va atinge de vreun civil”, a spus liderul LDPR, unul dintre principalii propagandiști ai Kremlinului.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!