Victimă a rasismului

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 7 iunie 2015

Un șofer de taxi român a fost victima unui atac rasist, atât verbal, cât și fizic, venit din partea unui britanic. Totul s-a petrecut în centrul orașului Yeovil.

Potrivit jurnaliștilor de la Western Gazette, londonezul Nigel James Cornwall, de 48 de ani, s-a urcat împreună cu alți trei prieteni în taxiul românului, pe 26 aprilie, la ora 3:30. Din cauza faptului că pasagerii se aflau în stare de ebrietate, taximetristul le-a cerut banii, 15 lire sterline, înainte de a porni în cursă.

Western Gazette relatează că englezul a devenit agresiv când i s-au cerut banii și a început să îl facă pe român în toate felurile. I-a spus șoferului că este un nenorocit de polonez și că nu vrea să îi plătească înainte. Apoi a început să lovească în portierele și în bordul mașinii, urlând „bastard polonez”, în timp ce îl scuipa.

În cele din urmă, românul a reușit să cheme poliția și le-a cerut celor patru să părăsească autoturismul, însă englezul a continuat să țipe și chiar a sărit la gâtul șoferului strigând la el „negru nenorocit”. Nici după ce a venit poliția, englezul nu s-a liniștit. A continuat să strige remarci rasiste către șofer, iar odată ajuns la secția de poliție, a spus că a fost adus acolo din cauza unui „nenorocit de musulman”.

La audieri a recunoscut cu nonșalanță că atunci când bea este rasist și că nu îi plac străinii. El a mai spus că muncește multe ore pentru a-și întreține familia și că a fost foarte supărat atunci când a fost poftit afară din taxi.

Cornwall a pus totul pe seama alcoolului, spunând în fața instanței că în acea zi venise la o nuntă și băuse foarte mult. Instanța a amânat pronunțarea până pe 19 iunie, iar englezul a fost pus în libertate.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!