Victime ale muncii „pe degeaba”

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, E țeapă, Justiție / Poliţie, Muncă, Poveşti româneşti pe data 18 mai 2015

Românii care reclamă că au suferit prejudicii financiare ca urmare a neplății sumelor bănești care li se datorau, pentru executarea a diverse lucrări în locații diferite de pe teritoriul Marii Britanii, sunt tot mai numeroși. Mulți dintre aceștia apelează în astfel de situații la publicația Diaspora Românească, cerând să fie ajutați să își găsească dreptatea. Puțini sunt, însă, cei care știu că există un serviciu specializat în cadrul direcției fiscale HMRC din această țară unde își pot spune nemulțumirea în limba română, beneficiind apoi de asistență specializată pe parcursul procesului de recuperare a banilor.

 

Păgubit cu „mii de lire sterline”

„Vă rog, ajutați-mă cu o anchetă jurnalistică pentru a-mi recupera banii și sculele”, ni s-a adresat la telefon un român în după-amiaza de 12 mai. Bărbatul susținea că a colaborat cu un conațional la o lucrare de instalații executată în Londra și că a fost păgubit de către „partenerul” său cu mii de lire sterline. Faptele pe care ni le-a relatat nu au putut fi încă verificate, motiv pentru care nu vom dezvălui încă numele părților implicate în acest conflict.

Reclamantul susține că a angajat o lucrare în locuința unei britanice prin intermediul unui contractor tot de naționalitate română. „L-am găsit pe internet. Eu sunt instalator și am căzut de acord să execut anumite lucrări contractate de el.” Cei doi au început colaborarea în urma unei simple înțelegeri verbale, după cum rezultă din afirmațiile aceleiași persoane.

„Am cumpărat materialele necesare din banii mei și m-am apucat de treabă. Trebuia să lucrez la instalațiile termice în trei case indicate de cel care contractase lucrările. Am făcut complet instalația de încălzire și de apă dintr-o locuință și m-am apucat de baie. Era a treia lucrare”, povestește reclamantul.

 

În loc de bani, „dus cu vorba”

Problemele au apărut atunci când instalatorul a solicitat banii pentru lucrările executate deja. „M-am înțeles cu el că îi voi da «invoice» (factură – n.r.) și că îmi va plăti taxe. Dar el mi-a dat doar o parte din bani pe materiale și puțin din manoperă. Când i-am cerut iar banii, a început cu diferite pretexte”, afirmă instalatorul.

Acesta a mai precizat că valoarea lucrărilor executate se ridică la suma de 6.000 de lire sterline și că aproximativ 2.000 de lire au costat materialele folosite. Reclamantul recunoaște că a primit „o parte din bani” de la contractorul lucrării. „Am vorbit trei zile la rând cu el și tot m-a dus cu vorba. Iar a treia zi, când m-am dus la el, mi-a spus că nu mai are bani”, mai spune acesta.

Instalatorul s-a întors apoi în locația unde lucrase și a descoperit că „partenerul” său îi luase sculele, crescând dimensiunea pagubei, pretinde cu indignare bărbatul.

 

Strângere de dovezi

Românul care reclamă că a fost păgubit de un conațional subliniază că are dovezi ale înțelegerii dintre cei doi, chiar dacă nu deține documente semnate privind respectiva colaborare.

„Am mai multe e-mail-uri în care am discutat cu el. În plus, am fost inspirat și am păstrat un certificat de garanție al unei centrale termice pe care am instalat-o”, precizează acesta.

În plus, el este foarte revoltat de comportamentul colaboratorului său, în condițiile în care proprietara britanică a locuinței în care a muncit a achitat contravaloarea lucrărilor. „A încasat banii de la proprietară, am văzut eu când aceasta i-a dat banii. Și femeia recunoaște acest lucru”, insistă reclamantul.

 

Poliția britanică: „Sunteți români, înțelegeți-vă!”

Instalatorul român s-a adresat deja poliției britanice pentru a cere să i se facă dreptate, ne-a mai mărturisit acesta.

„Am fost și am reclamat cazul la poliție. Eu nu știu engleză, dar mi s-a dat un translator. Am și număr de referință de la ei”, accentuează bărbatul.

Doar că poliția nu se bagă, conform declarațiilor sale. „Am fost cu poliția la locuința unde am lucrat. Au constatat că sculele mele au dispărut de acolo și au stat de vorbă cu proprietara. Apoi mi-a spus că suntem români amândoi și să ne înțelegem între noi”, mai afirmă contrariat reclamantul.

El spune acum că este decis să se adreseze Ambasadei României și Secției Consulare de la Londra pentru a cere sprijin în recuperarea pagubei.

————————————–

Reclamație în limba română la HMRC

 

Orice român căruia nu îi sunt respectate drepturile deținute legal pe piața muncii din Marea Britanie se poate adresa în limba română autorităților britanice pentru a semnala abuzul săvârșit. Reclamația trebuie făcută telefonic sau online prin intermediul serviciului guvernamental din cadrul HMRC (HM Revenue&Customs).

Linia de asistență privind drepturile salariale și de muncă este gestionată de autoritatea fiscală HM Revenue&Customs (HMRC) și poate fi accesată fie telefonic (0800 917 2368 FREE), serviciu disponibil şi în limba română, de luni până vineri (8:00 am – 8:00 pm) și sâmbăta (9 am – 1 pm), fie online (www.gov.uk/pay-and-work-rights-helpline), pentru depunerea unei sesizări cu privire la încălcarea drepturilor la locul de muncă sau pentru a solicita informații cu privire la drepturile aplicabile la locul de muncă.  

Totodată, există posibilitatea de raportare a posibilelor suspiciuni de evaziune fiscală prin contactarea autorității fiscale HMRC, prin intermediul Liniei telefonice privind evaziunea fiscală (Tax Evasion Hotline – 0800 788 887 FREE), de luni până vineri (8:00 am – 6:00 pm) sau online la www.gov.uk/report-cash-in-hand-pay.

————————————–

 

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!