Victorie importantă pentru Gâlcă

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 4 martie 2016

619 galcaEspanyol Barcelona s-a impus pe terenul lui Sporting Gijon, scor 4-2, într-un veritabil derby pentru evitarea retrogradării, la capătul a 90 de minute pline de evenimente.

Victoria e una extrem de importantă pentru Costel Gâlcă, care acum poate fi sigur de postul său, după al doilea succes consecutiv în campionat.

Gazdele au deschis scorul în minutul 20, prin Carlos Castro, iar Espanyol se vedea depăşită în clasament de Gijon. Catalanii au revenit însă chiar înainte de pauză, în minutul 42, prin Burgui, după ce aripa împrumutată de la Real Madrid a slalomat prin toată apărarea adversă şi l-a învins pe Cuellar cu un şut din interiorul careului.

Meciul a continuat şi mai bine pentru Gâlcă, iar Espanyol a preluat conducerea imediat după revenirea de la cabine. Gerard Moreno a făcut 2-1 în minutul 48, după care a inventat o execuţie superbă şi a făcut 3-1, în minutul 58.

Catalanii nu au scăpat însă de emoţii pentru că gazdele au revenit imediat în joc prin acelaşi Castro (62), după care s-au năpustit pur şi simplu spre poarta lui Pau Lopez. Espanyol a scăpat cu noroc de un gol egalizator, după ce jucătorii lui Gijon au lovit de două ori bara şi au ratat alte două ocazii mari, iar elevii lui Gâlcă au lovit pe contraatac.

S-a făcut 4-2 cu 10 minute înainte de final, când Asensio a scăpat în flancul stâng şi a încercat să centreze, iar fundaşul Hernandez a deviat în propria poartă. Problema câştigătoarei nu s-a mai pus din minutul 83, gând Gijon a rămas în 10 jucători, după ce proaspăt intratul Nacho Casas a văzut direct cartonaşul roşu pentru un fault dur.

Graţie acestei victorii Espanyol urcă măcar temporar până pe locul 13 în clasament (Betis sau Rayo Vallecano o pot depăşi în urma meciului direct) şi de distanţează la 4 puncte de zona retrogradării. Catalanii au 28 de puncte, în timp ce Las Palmas şi Sporting Gijon au câte 24.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!