Victorie istorică

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 18 decembrie 2015

610 neaguNaţionala de handbal feminin a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a eliminat în optimile competiţiei, cu scorul de 25-22 (13-8), chiar deţinătoarea titlului, Brazilia.

Antrenorul naţionalei României, Tomas Ryde, a declarat după eliminarea campioanei mondiale Brazilia în optimile CM, că meciul a fost pregătit foarte bine şi că a fost şi „mult antrenament mental şi psihologic”.

„Foarte multe lucruri le-am pus cap la cap din meciurile dinainte, ne-am pregătit foarte bine, a fost foarte mult antrenament mental şi psihologic. Am avut un final de meci cu apărarea foarte bună, Paula Ungureanu a fost extraordinară, Geiger şi-a îmbunătăţit jocul mult. Urmează jocul cu Danemarca,va fi o nouă provocare şi va fi foarte frumos. Vom lua totul pas cu pas”, a declarat Tomas Ryde.

La rândul său, portarul Paula Ungureanu, care a fost declarată jucătoarea meciului, a spus că România a avut în plus faţă de meciurile anterioare, ambiţia.

„Ambiţia a fost în plus astăzi, ne-am dorit mult victoria şi îi mulţumim lui Dumnezeu că am obţinut-o. Am fost foarte motivate. Am alături de mine familia, dar avem şi fanii aceştia minunaţi cărora le mulţumim din inimă. De mâine vom vorbi de meciul viitor, acum vreau să mă bucur de această victorie”.

Interul Gabriela Perianu consideră că a fost o victorie muncită.

„Ne-am adunat toată energia, a fost o victorie muncită, sunt mândră de fetele mele, de naţionala României. Aseară am ţinut o şedinţă importantă, emoţionant, ne-am deschis fiecare, iar asta s-a văzut pe teren. Nu vreau să ne oprimi aici, vreau cu toată inima şi cu tot sufletul să joc o finală”, a spus Perianu.

Naţionala tricoloră a încheiat grupa D pe locul 4 obţinând următoarele rezultate: 47-14 (23-3) cu Puerto Rico, 36-20 (18-12) cu Kazahstan, 18-26 (12-13) cu Spania, 22-26 (10-13) cu Norvegia şi 27-30 (16-17) cu Rusia. Obiectivul naţionalei României la CM din Danemarca a fost clasarea pe unul din primele opt locuri, care este deja îndeplinit prin calificarea în sferturi.

Partidele din sferturile de finală se vor disputa în 16 decembrie, semifinalele în 18 decembrie, şi finalele pentru medalii, precum şi meciurile pentru locurile 5-6 şi 7-8, în 20 decembrie.

Campionatul Mondial reprezintă şi un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, câştigătoarea competiţiei obţinând calificarea direct, în timp ce echipele de pe locurile 2-7, alături de alte şase echipe cu cel mai bun ranking continental, vor avea drept de joc la turneele preolimpice, programate între 8-10 aprilie 2016. Echipele calificate la turneele preolimpice vor fi anunţate de IHF după încheierea CM din Danemarca.

La ediţia din 2013, echipa României s-a clasat pe locul 10, ultima medalie mondială, argint, datând din 2005.

Echipa României este singura din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!