Viitor campion

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 5 mai 2014

532 mustafa arsenConstănţeanul Mustafa Arsen, legitimat la Farul Constanţa, a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de tineret de la Sofia, în cadrul categoriei semi-uşoară (60 kg). Stângaci și comparat deja cu Lucian Bute, Mustafa Arsen a avut o evoluţie extraordinară la competiţia din Bulgaria.

El a trecut de Ahmad Marwan (Emiratele Arabe Unite), Francesco Maietta (Italia), Iliyan Markov (Bulgaria), Artur Prygoda (Ucraina) şi Hosaka Goh (Japonia). Ultimii trei au fost capi de serie, iar pe japonez l-a învins în mai puţin de o repriză, prin KO tehnic! După o finală disputată, sportivul antrenat de Relu Auraş şi Ablalim Ferodin a cedat la puncte în faţa kazahului Ablalkhan Zhussupov. „Este un băiat de mare viitor. A crescut mult în ultimul timp, poate ajunge departe. Cred că am dovedit încă o dată, ca antrenor, că boxul românesc are potenţial”, a declarat coordonatorul lotului de tineret, Relu Auraş.

Arsen Mustafa, constănţean get beget, provenit dintr-o familie de origine turcă, a început boxul la 6 ani, sportul acesta fiind o tradiție de familie. Unchiul lui Arsen, Memet Ali Guent, fost boxer de performanţă, l-a dus pe Arsen la sală. Mama și tata, Mersiem și Camber, nu au fost de acord, considerând că boxul e un sport dur. Primul antrenor, Mihai Constantin, a văzut ceva în micul Arsen. A avut grijă de el până la 13 ani, când Mustafa a devenit cadet. Prima competiţie oficială, CN de cadeţi, a arătat că Arsen nu a stat degeaba 7 ani în sala de box. A fost campion şi imediat a început să se vorbească de stângaciul din Constanţa. A fost selecţionat la lotul naţional de Titi Tudor. Campion naţional de juniori în 2010, 2011 şi 2012, Arsen a trecut din 2013 la lotul de tineret sub comanda lui Relu Auraş şi Ablalim Ferodin, ultimul tot un constănţean. Anul trecut, Mustafa a participat la CE de tineret de la Amsterdam. S-a oprit în optimi, învins de reprezentantul Moldovei.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!