Viitorul apropiat al transportului automatizat în Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi, UK la bani mărunţi pe data 21 martie 2016

uk_robot livrari la domiciliu_tiruri fara sofer

 

Colete livrate de roboți inteligenți

În câteva luni, pe străzile din marile orașe ale Marii Britanii va apărea un obiect adus parcă din filmele de ficțiune. Este vorba despre un robot care livrează comenzile la domiciliu.

Merge pe stradă ca orice alt vehicul, are încorporate nouă camere de luat vederi, senzori și un GPS care îl ajută să ajungă la destinație în siguranță.

Cu el v-ați putea întâlni pe stradă în mai puțin de 6 luni de zile. Are un spațiu de depozitare și poate fi comandat la o distanță de aproape 2 kilometri. Odată ce ajunge în fața locuinței, nu bate la ușă și nici nu intră în casă, ci îi trimite automat destinatarului un mesaj pe telefon în care îl anunță că a ajuns.

„Robotul poate transporta cumpărăturile din supermarket spre casa ta. Dacă, de exemplu, aveți un colet care vine de la mii de kilometri distanță, robotul preia comanda de la cel mai apropiat punct și îl livrează acasă”, spune Ahti Heinla, director Starship Technologies.

Reprezentanții nu se tem că robotul ar putea fi vandalizat sau că ar putea dispărea coletul din interior datorită greutății sale și a numărului mare de camere de luat vederi cu care este dotat. Se adaptează foarte repede în colectiv și se coordonează perfect cu ceilalți participanți la trafic.

Deși pare adus din viitor și costisitor, o livrare la domiciliu v-ar costa mai puțin de o liră. Funcționeaza pe bază de baterii și, în plus, are și un microfon cu difuzor, prin care operatorii din centrală comunică cu oamenii de pe stradă și invers.

Robotul pare să fie complet, are tot ce-i trebuie pentru a livra coletul în siguranță și este în permanență monitorizat de operatori care intervin dacă ceva este în neregulă. Îi lipsește însă ceva.

 

trimiteri-sus-4

LA AEROPORT! REPEDE!

Fii ultrarapid pe metroul londonez! Ia-o pe scurtături!

Proiect de infrastructură din Londra, caz de corupţie?

Inovaţie românească de excepţie, luată la ochi la Londra

trimiteri-jos-4

 

„Oamenii îl strigă sub diferite apelative. L-au numit Wally, George, Tom sau Bob. Am fi încântați să primim idei de nume”, declară Allan Martinson director de operațiuni Starship.

Reprezentanții companiei se așteaptă ca robotul să-și înceapă activitatea în câteva luni, cu atât mai mult cu cât au primit deja oferte de la companii care doresc să închirieze invenția.

 

Primele camioane fără șofer, în teste

Marea Britanie intenționează să testeze, în urmatoarele luni, camioane fără șofer pe autostada M6, în apropiere de Carlisle, într-o zonă puțin aglomerată din regiunea North West England, a informat Sunday Times.

Inițiativa se înscrie în planurile autorităților de fluidizare și îmbunătățire a transporturilor, de reducere a consumului de combustibil și, implicit, a poluării. Vehiculele urmează să se deplaseze într-un convoi compact, pilotarea fiind comandată de un singur șofer, aflat în prima mașină. Restul camioanelor vor primi comenzile electronic și vor avea în cabină o persoană care să intervină doar în cazuri de urgență.

Mai sunt încă multe obstacole de depășit până când „utopia” vehiculelor fără șofer să devină realitate în Marea Britanie, unde șoselele sunt aglomerate, a avertizat Paul Watters, responsabil cu politicile de transport în cadrul firmei de asigurări auto AA, citat de The Guardian. În această ordine de idei, el a menționat nervozitatea altor participanți la trafic și necesitatea asigurării circulației pe bretelele de intrare și iesire pe autostradă, precum și problemele care pot apărea în cazul unui blocaj al convoiului de camioane.

Iar președintele AA, Edmund King, a fost de părere că acest gen de „plutoane” de camioane fără șofer „nu au sens” în Marea Britanie, iar „avantajele lor tehnologice se pot sesiza doar pe autostrăzile pustii din Australia sau (statul american) Nevada”.

Guvernul de la Londra a investit anterior 19 milioane de lire (24,5 milioane de euro) în alte programe pentru testarea mașinilor fără șofer.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!