Viitorul este… mișcător

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 20 februarie 2015

Lumea arabă este de multă vreme mirajul clar al banilor câștigați ușor, iar antrenorii și fotbaliștii români nu fac excepție. Un campionat considerat mediocru unde un jucător de Liga a II-a din România poate deveni vedetă, deși lucrurile au început să se complice și la acest capitol, competiții aflate la discreția pretențiilor și viselor de mărire ale șeicilor. Unii cinici ar spune că fotbalul din zona arabă nu este decât o altă modalitate de etalare a mușchilor între vecinii de dune de nisip.

Numai că lucrurile încep să nu mai stea așa. Zona arabă se mișcă. Qatar va organiza un mondial de fotbal. În campionatele din zonă încep să apară jucători decenți înainte ca aceștia să ajungă la apus de carieră. Nici antrenorii nu sunt răi. Desigur, mai este mult până departe, mai este mult până ca o echipă din zonă să spună cu adevărat ceva.

În acest context, antrenorii români încep să fie depășiți de viteza cu care merg lucrurile. Cosmin Olăroiu nu stă deloc bine, Laurențiu Reghecampf a fost demis din funcție iar pe Victor Pițurcă demiterea îl așteaptă la colț, căci acolo nu va sta nimeni după el așa cum a stat federația de la București. Sunt oameni care au mers acolo cu vise de mărire financiară, doar că nu s-au obosit să citească măcar primele pagini ale realității care începe să cuprindă zona și din punct de vedere fotbalistic.

Este și acesta un mod de a vedea că oamenii noștri visează. Desigur, este frumos, este omenesc, uneori este absolut necesar. Doar că acestea sunt exact tipurile de visuri care au îngropat de atâtea ori fotbalul românesc și speranțele noastre.

Ei, iată, viitorul e la fel de mișcător ca și nisipurile printre care s-au scurs visele lui Oli, Reghe și Piți.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!