Viktor Orban câștigă alegerile din Ungaria

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 14 aprilie 2014

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a obținut o victorie detașată la alegerile parlamentare de duminică, după ce exit poll-urile au arătat că partidul său, Fidesz, a obținut un scor mult mai mare decât opoziția.

Astfel, Fidesz a atras 48% din voturi, cu mult peste procentajul obținut de unul dintre principalii candidați ai opoziției formate din cinci partide de stânga, liderul socialist Attila Mesterhaz, care a adunat doar 27% din voturi, arată AFP. Pe locul al treilea se află partidul de extremă dreapta Jobbik, pentru care au optat 18% dintre alegători.

Aproximativ opt milioane de oameni au fost așteptați la urne duminică, în Ungaria, pentru a alege un nou Parlament. Secțiile de votare pentru scrutinul legislativ s-au deschis la ora 7:00. După patru ani de guvernare, partidul conservator Fidesz al premierului Viktor Orban a fost favorit la alegerile legislative, amploarea victoriei fiind singura necunoscută a scrutinului. Spre deosebire de opoziția de stânga, care s-a făcut puțin auzită și a fost slab organizată, Fidesz a desfășurat o campanie foarte activă, dominată de promisiunile vizând reducerea, în total cu 20%, a facturilor la gaze și electricitate pentru populație.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!