„VIN ROMÂNII!” Un nou documentar Channel 4

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 13 februarie 2015

uk_channel4_vin romanii

Televiziunea britanică Channel 4 a realizat cu un an în urmă documentarul „Benefits Street”, în care românii nu au fost prezentaţi într-o lumină tocmai bună. Acum, altă speriatoare: documentarul „Vin românii!”

Noua serie de documentare, compusă din trei episoade, va avea ca subiecţi români proaspăt veniţi în Marea Britanie, în încercarea lor de a începe o viaţă nouă. Conform prezentării emisiunii, documentarul va încerca să caute adevărul despre imigranţi, un adevăr pe care tabloidele britanice s-au întrecut să-l prezinte sau să-l umbrească, prin titluri care mai de care mai pestriţe.

În primul episod, pe care Channel 4 îl va difuza marţi, 17 februarie, la orele 21.00, îl vom vedea pe Alex, care doarme într-o parcare, în apropierea staţiei de metrou Victoria şi care îi ajută pe nou-veniţi să se stabilească la Londra. Un alt protagonist, Sandu, de origine rromă, se străduieşte să-şi facă un rost la Liverpool, deşi cunoaşte foarte puţin din limba engleză.

Site-ul canalului TV prezintă şi un sumar al celui de-al doilea episod din „Romanians are coming!”. Aici se analizează viaţa românilor în România şi motivaţiile celor ce iau decizia de a pleca spre Marea Britanie. De data aceasta, protagonişti sunt Mihăilă, un asistent medical, respectiv Adi, care ajunge să lucreze într-o spălătorie auto pentru numai £30 pe zi şi care doarme noaptea sub un pod.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!