Vin, vin… reducerile de Boxing Day

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 20 decembrie 2013

Boxing Day

Boxing Day sau Ziua Pusculitei este cunoscuta in Marea Britanie ca fiind ziua celor mai mari reduceri din an. Milioane de oameni se aseaza la cozi cu noaptea in cap si se inghesuie apoi in marile magazine pentru a cumpara haine, televizoare sau obiecte de mobilier la… super reducere. Astfel, ziua de 26 decembrie este asteptata cu nerabdare si de romanii care locuiesc in Anglia. Printre acestia este si Cristina G. este o tanara de 25 de ani care a relatat pentru Diaspora Romaneasca cateva ponturi pentru Boxing Day.

„Ca orice femeie, ador cumparaturile. Imi place sa pierd ore bune prin magazine si iubesc sa imi cumpar haine, mai ales cand sunt la reduceri. Iar Boxing Day este ziua perfecta pentru mine. Totul este la jumatate de pret sau chiar mai mult, exista magazine care au reduceri de 70% sau chiar 80%. In anii trecuti, in a doua zi de Craciun eram de dimineata pana seara prin magazine, alergam dupa ofertele cele mai bune, iar uneori cumparam haine fara sa le probez… coada la cabinele de proba era uriasa. Ajungeam acasa cu blugi sau bluze care erau fie prea mari sau fie prea mici si astfel eram nevoita sa le impart pritenelor. Acum… pot sa spun ca am experienta si procedez altfel. Merg cu o zi inainte de Boxing Day prin magazine. Ma uit la toate hainele. Aleg tot ce imi place si… probez, astfel ca stiu pentru fiecare in parte masura potrivita. Pe cele care imi plac foarte mult le asez inapoi la raft „ultimele”, ascunzandu-le printre celelalte. Dupa care, in dimineata zilei de 26 decembrie vin pregatita. Stiu exact ce vreau din fiecare magazin, stiu exact unde sunt amplasate, stiu masura, si deseori gasesc obiectul vestimentar chiar in locul in care l-am lasat cu o seara in urma. Nu mai stau sa pierd timpul la cabina de proba sau sa iau fiecare stand in parte si sa ma gandesc… mi-ar placea… mi-ar sta bine. Pentru mine aceste ponturi au functionat. Puteti incerca si voi!”, spaqune Cristina despre ponturile pe care le foloseste pentru Boxing Day.

uk_Boxing Day1

Boxing Day se sarbatoreste in Marea Britanie si in majoritatea statelor membre ale Commonwealth pe 26 decembrie, in cea de-a doua zi de Craciun. Legenda spune ca servitorii lucrau si de Craciun, primind permisiunea sa plece acasa doar pe 26 decembrie. Astfel, in aceasta zi, nobilii le-au permis servitorilor lor sa plece acasa si le-au oferit cate o cutie cu daruri si bani, drept recunostinta pentru eforturile depuse. 
Boxing Day este o sarbatoare publica, in care nu se lucreaza, iar oamenii ies la cumparaturi, profitand de reducerea preturilor. Organizatiile de caritate organizeaza colecte publice, bunurile adunate in timpul postului Craciunului fiind distribuite saracilor.

Numele sarbatorii isi are originile in timpurile reginei Victoria, cand bisericile deschideau, a doua zi dupa Craciun, Cutia Milei.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!