Vine familia Pozzo la Rapid?

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 3 iulie 2014

541 adrian zamfir

Lucrurile se mişcă repede pentru Rapid. După ce a primit un răspuns favorabil de la TAS şi va putea evolua fără probleme în Liga I, clubul giuleştean se pare că şi-a găsit şi un nou patron. Aceasta este varianta susținută de Renzo Rossi, fostul colaborator al lui Cristiano Bergodi atunci când tehnicianul italian s-a aflat pe banca acestei echipe în 2007.

„Nu pot să vă dau numele, dar pot să confirm că domnul Zamfir a semnat un precontract cu o persoană din străinătate pentru a vinde clubul. Da, persoana respectivă e din Italia. S-au întâlnit, au vorbit şi au semnat precontractul. Trebuia să aşteptăm răspunsul de la TAS, ca să vedem cum merg lucrurile mai departe. Numele nu pot să-l divulg pentru că, ştiţi cum e, până nu vezi negru pe alb şi ştampilat, nu există afacere încheiată. Pot să vă spun doar că persoana care va prelua pe Rapid are experienţă în domeniu, deţine cluburi aşa că echipa nu intră pe mâinile unui necunoscător al fenomenului”, a declarat Renzo Rossi.

La rândul său, Adrian Zamfir a confirmat: „Am semnat un precontract de vânzare al Rapidului către noul finanţator. Când se va finaliza totul, vom face public numele noului patron într-o conferinţă de presă.”

Misteriosul italian ar putea fi, după toate semnalele, Giampaolo Pozzo, un om de afaceri care mai deţine trei cluburi de fotbal în Europa: Udinese (Italia), Granada (Spania) şi Watford (Anglia). Familia Pozzo a cumpărat echipa Udinese în 1986, Granada în 2009 şi Watford în 2012. Și acum, în 2014, și-ar putea adăuga și o echipă românească în portofoliu, deși este ne este greu să ne dăm seama de ce, nefiind vorba de un campionat puternic.

Conform datelor înregistrate în Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Zamfir deţine clubul Rapid cu o cotă de participare de 99,72%, iar cealaltă persoană care dispune de acțiuni este Jean Valvis, cu doar 0,03%. Restul de acţiuni, 0,25%, este deţinut de Fotbal Club Rapid în calitate de persoană juridică.

În cazul în care Rapid va fi preluat de către omul de afaceri italian este mai mult decât probabil ca noul antrenor al giuleştenilor să fie Cristiano Bergodi, ultima oară la Brescia, echipă cu care şi-a terminat contractul luna trecută.

Rapid pare a nu fi singurul club din România căruia i-au dat târcoale italienii. Fostul preşedinte de la Juventus Torino, Luciano Moggi, a intenţionat cândva să cumpere echipa Dinamo, împreună cu fiul său, Alessandro, şi cu fostul internaţional al lui AC Milan, Gennaro Gattuso. Acesta este şi motivul pentru care Moggi a călătorit în România în urmă cu câteva săptămâni. După ce a fost implicat în scandalul Calciopoli, fostul șef al lui Juventus nu mai are voie să activeze în fotbal în Italia şi este în căutarea unui club din estul Europei pentru a reveni în fotbal. Cel care l-a pus pe Negoiţă în legătură cu Moggi e Adrian Mutu, care a fost impresariat de Alessandro Moggi, fiul lui Luciano. Negoiţă n-a ajuns, însă, la un acord cu italienii, ceea ce l-a determinat pe Gattuso să semneze cu OFI Creta.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!