Vîntu, condamnat la 6 ani de închisoare

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 17 iulie 2014

Tribunalul București i-a condamnat luni, în dosarul Petromservice, pe Sorin Ovidiu Vîntu la 6 ani și 2 luni de închisoare, pe Octavian Turcan la 9 ani, iar pe Liviu Luca, la 6 ani, toate pedepsele fiind cu executare. Decizia instanței nu este definitivă. Sentința dată de Tribunalul Capitalei poate fi contestată la Curtea de Apel București.

În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Turcan și foștii directori ai Petromservice, Gheorghe Supeală și Zizi Anagnastopol, au fost trimiși în judecată pentru spălare de bani și delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

Vintu a mai fost trimis în judecată, alături de Liviu Luca, Octavian Turcan, Gheorghe Supeală și alte șapte persoane, în 31 ianuarie, pentru spălare de bani și delapidarea patrimoniul Asociației Salariaților din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro. El este judecat și în dosarul privind devalizarea Fondului Național de Investiții (FNI), fiind acuzat de spălare de bani și instigare la delapidare.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!