Violența nu poate fi acceptată

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 15 octombrie 2015

601 moraruFC Rapid şi-a exprimat dezaprobarea cu privire la modul în care s-au comportat unii suporteri după meciul cu Dacia Unirea Brăila, după ce aceştia au atacat maşina în care se aflau soţia şi fiul lui Valerii Moraru, conducerea clubului precizând că nemulţumirile pot fi înţelese, însă nu şi violenţa.

„Conducerea executivă a FC Rapid îşi exprimă dezaprobarea pentru modul în care câţiva suporteri s-au manifestat imediat după jocul cu Dacia Unirea Brăila, când au atacat maşina în care se aflau d-na Violeta Moraru şi fiul acesteia. Dacă putem accepta faptul că în rândul marii majorităţi a suporterilor există nemulţumiri reale faţă de perioada grea prin care trece clubul, manifestările brutale, violenţele nu pot fi înţelese sub nici o formă! Niciodată forţa brută nu poate prevala în faţa argumentelor, a dialogului! Şi noi, staffurile administrativ şi tehnic instalate relativ recent, am acceptat să ne implicăm în viaţa Rapidului tocmai pentru că ne-am dorit să punem umărul la readucerea clubului pe linia de plutire, pentru că suntem de conştienţi de forţa pe care o poate aduce mereu pătimaşul public giuleştean şi pentru că, împreună, refuzăm ideea că Rapid poate avea soarta nefericită a atâtor alte grupări de tradiţie din fotbalul românesc!

Oricine poate avea supărări, frustrări sau antipatii, dar nu are dreptul de a încerca să-şi impună cu forţa un anumit punct de vedere. Nemulţumirile, dacă există, pot fi exprimate şi în public, aşa cum s-a mai întâmplat. Dar, chiar dacă s-au făcut şi, poate, se mai fac greşeli, ideea de unitate, în aceste momente dificile, trebuie să fie linia de urmat, pentru toţi cei implicaţi, mai mult sau mai puţin, în viaţa Rapidului!”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele executiv Ovidiu Burcă.

Acţionarul FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat că „suporterii acţionari” i-au atacat soţia şi băiatul după meciul cu Dacia Unirea Brăila şi din aceast motiv a luat decizia de a renunţa la pachetul de acţiuni pe care le deţine la clubul giuleştean.

„Suporterii acţionari, ei şi grupul lor de la Tribuna a II-a, mi-au atacat familia după meci. I-au înjurat, i-au ameninţat, au dat cu pumnii şi picioarele în maşină… aşa ceva nu se poate. Este inadmisibil. Începând de azi eu renunţ la acţiunile pe care le deţin. Pe mine nu mă mai interesează Rapidul”, a spus Moraru pentru mass-media.

El a adăugat că va organiza o conferinţă de presă în care va face public anunţul de cedare a acţiunilor. „Eu nu mai vreau Rapidul, incidentul de azi m-a făcut să simt astfel. Voi face o conferinţă de presă şi voi face anunţul. Cine vine primul şi vrea acţiunile i le cedez. Dacă nu, le dau înapoi suporterilor acţionari de la care le-am şi luat anul trecut”, a menţionat el.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a devenit acţionar majoritar în luna iulie a anului 2014, preluând 75% din cele 80 de procente deţinute de patru suporteri. Trei dintre fani au rămas cu câte 1%, iar unul dintre aceştia cu 2% din acţiuni. Ulterior, Moraru a achiziţionat şi ultimele 20 de procente de la fostul proprietar, Adrian Zamfir, astfel că acum deţine 95% din acţiunile FC Rapid, grupare aflată în insolvenţă din 2012.

Echipa Rapid a învins cu scorul de 3-1, pe teren propriu, formaţia Dacia Unirea Brăila, într-o partidă contând pentru etapa a VIII-a a Ligii a II-a.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!