Viorica Miulescu: „Făcând sport, pot să ajut”

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti, Timp liber pe data 12 mai 2015

uk_Edinburgh Marathon Festival 10K

O româncă va alerga 10 km într-o competiție prestigioasă din Marea Britanie, în amintirea tatălui său decedat de cancer în urmă cu câțiva ani. Ea va participa, în 30 mai, la Edinburgh Marathon Festival 10K și speră să își convingă astfel susținătorii să doneze bani pentru fundația Hospices of Hope, care îi sprijină pe pacienții din România ce suferă de boli incurabile.

 

O româncă la Edinburgh Marathon Festival 10K

Edinburgh Marathon Festival 10K se va desfășura la sfârșitul acestei luni în capitala Scoției și este a doua cursă de acest fel la care va lua startul și Viorica Miulescu, o tânără româncă stabilită în Marea Britanie. Viorica lucrează pentru Lebara, una dintre cele mai mari companii de telefonie mobilă din regat. Nu pasiunea pentru sport este cea care a determinat-o să se înscrie în concurs.

„Sportul este doar un pretext. Făcând sport, pot să ajut.  Am fost întotdeauna o fire sportivă, dar principala motivație pentru care am decis să particip la competiții de alergare este pur caritabilă”, ne-a precizat aceasta.

„Tatăl meu a murit de cancer de piele în 2004”, ni s-a destăinuit în continuare Viorica Miulescu. De atunci, românca și-a dorit să se implice în acțiuni caritabile prin care să îi ajute pe alți oameni aflați în suferință.

————————————–

„Mi-aș dori foarte mult ca tot mai mulți români să procedeze ca mine și să participe la astfel de competiții pentru a sprijini România.”

Viorica Miulescu

————————————–

 

10 km în 68 de minute

Prima participare a Vioricăi Miulescu la o cursă de alergare pe distanțe mari a avut loc, din întâmplare, în luna octombrie a anului trecut. „Eu locuiesc în Saint Albans (oraș situat în vecinătatea nordică a Londrei – n.r.). Într-o zi, mă plimbam prin centrul localității cu colega mea de apartament care este de origine franceză. Întâmplarea a făcut să întâlnim reprezentanții unei fundații caritabile care împărțeau tricouri personalizate trecătorilor, dacă erau de acord să participe la crosul Herts10K, o competiție care se organizează în fiecare an în localitatea Harpenden, nu departe de Saint Albans. Prietena mea mai participase la asemenea alergări. M-am înscris și eu fără să stau prea mult pe gânduri”, ne povestește Viorica.

Viorica Miulescu a alergat la Harpenden 10 km în doar o oră și opt minute, în condițiile în care câștigătorul a terminat cursa în 55 de minute. „M-am simțit extraordinar și m-am decis să mai iau parte la astfel de evenimente”, spune acum Viorica.

Românca recunoaște, totuși, că a fost mai puțin bine dispusă pe parcursul competiției pentru că nimeni nu a susținut-o în încercarea sa. „Am fost absolut singură. Toți participanții aveau susținători, în timp ce pe mine nu mă susținea nimeni…”

————————————–

„Anul trecut am participat la crosul Herts 10K care a avut loc la Harpenden. Am alergat 10 km și am fost cronometrată  cu timpul de 1:08:07. A fost pentru mine o experiență fantastică și un moment plin de satisfacții. Așa că am decis să repet această experiență și în acest an. Am ales să iau parte la una dintre cele mai importante competiții de acest gen care se organizează în Regatul Unit, și anume la Edinburgh Marathon Festival 10K.

Participarea mea la această cursă va fi însoțită de o acțiune de strângere de fonduri pentru Hospices of Hope, o asociația caritabilă din Marea Britanie care activează în țara mea de origine, România.

Hospices of Hope a oferit sprijin, începând din anul 1992, la peste 16.000 de pacienți și a pregătit mai mult de 14.000 de cadre medicale. Scopul acestei fundații este de a veni în ajutorul persoanelor din România și din alte state învecinate, care suferă de boli incurabile și se află în faze terminale ale bolii.

Am aderat la cauza lor pentru că îmi doresc, ca în viitor, pacienții din România care suferă de boli incurabile, aflate în faze terminale, să își poată sfârși viața cu demnitate, ca membrii respectați ai societății din care fac parte.”

Din declarația Vioricăi Miulescu, alergătoare la  Edinburgh Marathon Festival 10K în 30 mai

————————————–

 

Singurătatea alergătorului

Viorica Miulescu se consideră mult mai determinată și mai pregătită pentru a lua parte la Edinburgh Marathon Festival 10K peste numai câteva zile, în 30 mai. „Acum mă pregătesc mai serios. Alerg în parc sau la sală, iar colegii de la compania pentru care lucrez mă susțin cu toții”, spune ea.

Colegii de la locul de muncă ai româncei au făcut afișe în care anunță participarea sa la competiția din capitala Scoției și le-au distribuit în cadrul companiei și colaboratorilor acesteia.

„Am să mă deplasez la Edinburg tot singură”, adaugă Viorica. Ea ne-a dezvăluit că și-a luat bilete de avion dus-întors și cazare două nopți la hotel pe cheltuiala proprie. Și a recunoscut că s-ar bucura, dacă ar întâlni în Scoția români care sunt gata să o susțină.

 

500 de lire sterline pentru România

Viorica Miulescu va alerga în capitala Scoției pentru fundația britanică Hospices of Hope, care își desfășoară activitatea în România. Ea a ales să participe la competiția din Edinburgh pentru această asociație caritabilă după ce l-a cunoscut pe reprezentantul fundației la un eveniment găzduit de Ambasada României la Londra.

Românca și-ar dori să adune pentru Hospices of Hopes suma de 500 de lire sterline, bani care vor fi ulterior donați în sprijinul bolnavilor aflați în stare terminală din România. „Vreau să îi ajut pe acești oameni, mai ales în România, unde sistemul de sănătate nu este foarte bine pus la punct”, spune ea.

Viorica va purta la Edinburgh un echipament personalizat cu numele fundației pe care o sprijină, dar care va fi completat cu roși, galben și albastru, culorile tricolorului românesc, după cum ne-a declarat aceasta.

————————————–

„Vă rog să faceți donații la adresa de internet http://uk.virginmoneygiving.com/fundraiser-web/fundraiser/showFundraiserProfilePage.action?userUrl=VioricaMiulescu, să accesați butonul «Gift Aid» și să promovați acest link. În acest fel mă veți susține în strângerea de fonduri caritabile pentru o cauză importantă. Vă sunt profund recunoscătoare pentru suportul pe care mi-l acordați! Împreună putem să schimbăm lumea! Vă mulțumesc!”

Viorica Miulescu

————————————–

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!