Visul unui englez: să traverseze înot Oceanul Atlantic!

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 3 noiembrie 2015

Ben Hooper
Un fost poliţist din Marea Britanie vrea să devină prima persoană care transervează înot Oceanul Atlantic. În luna decembrie, el va încerca să ajungă din Senegal în Brazilia, parcurgând înot o distanţă uriaşă: peste 3.700 kilometri.

Ben Hooper şi-a făcut deja un plan. Vrea să înoate zilnic aproximativ 37 de kilometri, adică 8-9 ore, iar in total cursa va dura între 90 şi 120 de zile. Noaptea va dormi pe o barcă, unde se va putea odihni la nevoie şi în timpul zilei. În fiecare zi el va trebui să consume 12.000 de calorii, ca să reziste la acest efort extraordinar. Din fericire, apa oceanului va fi foarte caldă, având în jur de 30 de grade la suprafaţă în zona Ecuatorului, unde va înota el. Bărbatul se antrenează deja de doi ani şi a strâns 100.000 de lire sterline din cele 150.000 de lire sterline necesare pentru cursă. Ben va avea de înfruntat multe pericole. Riscă să facă insolaţie, poate ajunge într-o zonă unde sunt curenţi puternici sau poate întâlni rechini, scrie The Telegraph. El va fi însoţit şi de un catamaran pe care se vor afla medici, un observator, un cameraman şi experţi care să-l ajute în cazul în care va fi atacat de rechini.

Până acum, doar doi oameni au mai încercat să traverseze înot Oceanul Atlantic, dar reuşitele lor nu au fost trecute în Cartea Recordurilor din cauza lipsei de transparenţă în organizarea cursei. Deci, dacă va reuşi să termine conform regulilor cursa din decembrie, Ben va deveni primul om care a traversat înot Oceanul Atlantic.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!