Vitamina E, necesară bărbaților

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 19 februarie 2016

Scăderea libidoului poate genera un sentiment de culpabilitate. În acest mod, se poate ajunge la dizarmonii în relația de cuplu și la afectarea imaginii de sine. Stresul cotidian este principala cauză care poate duce la performanță sexuală scăzută. Însă există și alte cauze ale disfuncțiilor sexuale, precum o alimentație deficitară. În continuare îți prezentăm câteva sfaturi referitoare la aportul de vitamina E, pentru a evita sau a corecta acest gen de probleme.

În cazul în care descoperi că lucrurile nu mai merg cum trebuie în dormitor, este recomandat să consulți un doctor. Acest pas trebuie făcut pentru a afla dacă lipsa libidoului nu este cumva un efect direct al unor probleme medicale, precum diabetul zaharat, dezechilibrele hormonale, bolile cardiovasculare ș.a. În eventualitatea în care este vorba despre o astfel de situație, vei primi un tratament propice. Pe de altă parte, dacă scăderea libidoului e generată de alimentația inadecvată sau de stresul cotidian, trebuie să-ți schimbi stilul de viață. Astfel, este indicat să adopți un program de exerciții fizice, dar și să-ți programezi momente zilnice de relaxare.

Demn de menționat este faptul că alimentele bogate în vitamina E pot contribui la diminuarea unor disfuncții de ordin sexual, cum ar fi numărul scăzut de spermatozoizi ori motilitatea deficitară.

Număr mai mare de spermatozoizi

Diminuarea cantității de spermatozoizi afectează în mod direct fertilitatea. Această scădere poate fi influențată de diferiți factori, precum îmbătrânirea, infecțiile, tumorile sau defectele cromozomiale. Acest gen de probleme se tratează prin terapii hormonale ori prin operații, dar cea mai bună soluție pentru prevenire o reprezintă dieta bogată în vitamine. Așadar, vitamina E are un puternic efect antioxidant, ce protejează corpul de acțiunea radicalilor liberi, întârziind procesul de îmbătrânire și întărindu-l în lupta cu agenții patogeni.

Creșterea libidoului

Importanța vitaminei E este demnă de luat în seamă în ceea ce privește creșterea libidoului. Așadar, vitamina E mărește nivelul de testosteron din corp, catalizând astfel creșterea apetitului sexual. Specialiștii susțin că o dietă ce conține această vitamină reprezintă remediul natural pentru dezvoltarea interesului în pat, fiind de preferat terapiilor cu hormoni.

Îmbunătățirea motilității

Este bine-cunoscut faptul că suplimentele ori alimentele ce conțin vitamina E pot îmbunătăți calitatea spermei. Specialiștii menționează că bărbații care consumă constant 400 de miligrame de vitamina E împreună cu 225 mcg de seleniu vor avea o motilitate mai bună a spermatozoizilor. Pentru a mări aportul de vitamina E, trebuie să incluzi în dietă alimente ca nucile, semințele de floarea-soarelui, cereale fortificate, uleiurile vegetale, roșiile, untul de arahide, avocado ori frunze de nap.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!