Vitamine şi minerale pentru părul şi pielea ta

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 18 septembrie 2015

Vitaminele şi mineralele sunt foarte importante pentru organismul tău, iar sănătatea se poate observa imediat la o simplă privire a părului şi a pielii.

Vitamina A este esenţială pentru elasticitatea pielii, previne uscarea şi îmbătrânirea pielii şi apariţia ridurilor. O persoană cu deficit de vitamina A va avea mâncărimi şi eventual coşuri. Această vitamină poate fi asimilată din carne, lapte, brânză, ouă, spanac, morcovi sau suc de morcovi şi broccoli.
Din grupul vitaminelor B, biotina este cea mai importantă pentru piele şi poate fi asimilată din banane, ouă, fulgi de ovăz şi orez. Chiar şi organismul însuşi produce biotină.

Vitamina C menţine pielea tonifiată, iar o eventuală deficienţă poate cauza riduri şi decolorarea pielii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, vitamina C devine şi mai importantă pentru pielea ta. Broccoli, varza, căpşunile şi pepenele galben sunt toate pline de vitamina C. Vitamina E reface umiditatea pielii şi încetineşte îmbătrânirea celulelor pielii şi poate fi asimilată în special din ulei vegetal, legume cu frunze verzi şi fructele cu coajă lemnoasă. De asemenea, fierul este foarte important pentru că transportă oxigenul din sânge în păr şi piele. Magneziu ajută în absorbţia altor vitamine şi minerale, iar zincul ajută în prevenirea ridurilor. În acelaşi timp, calciu şi magneziul lucrează împreună pentru sănătatea părului, iar zincul acţionează împreună cu vitamina A pentru a evita uscarea părului.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

O parere la “Vitamine şi minerale pentru părul şi pielea ta”

  1. Tatiana Spune:

    Iata si cateva informatii despre cum ne putem proteja pielea pe timpul sezonului cald.

    https://ghidulfrumusetii.wordpress.com/2016/06/17/protejarea-pielii-pe-timp-de-vara/

Spune-ti si tu parerea!