Viviane Reding: „Invazia strainilor” este un mit

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 14 ianuarie 2014

Vicepresedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, a declarat că invazia strainilor” este un mit populist raspandit de politicieni in Marea Britanie pentru a distrage atentia de la problemele reale cu care se confrunta tara, scriu jurnalistii de la Huffington Post. De asemenea, Viviane Reding a spus ca sub nicio forma nu este adevarat faptul ca exista o invazie a strainilor care fura locurile de munca ale britanicilor si care profita de ajutoarele sociale si resursele medicale. Reding i-a acuzat pe membrii Guvernului ca alimenteaza temerile fata de imigrantii europeni pentru a distrage alegatorii de la problemele reale cu care se confrunta Marea Britanie.

Vicepresedintele Comisiei Europene a adaugat ca majoritatea informatiilor cu privire la Uniunea Europeana care ajung la publicul britanic se bazeaza pe mituri si a avertizat liderii politici ca adoptarea unor tactici populiste pentru a castiga voturi „distruge viitorul” tarii.

„Sunt dezamagita de liderii politici pentru ca ce este leadership-ul daca doar incerci sa castigi voturi prin manevre si discursuri populiste? Distrugeti viitorul poporului vostru, de fapt. Sunt ingrijorata si de aceea cer ajutor din partea tuturor fortelor rationale din Marea Britanie pentru a explica cu calm ce este Europa si ce poate sa faca Europa, ce nu poate sa faca, ce face si ce nu face Europa, deoarece majoritatea lucrurilor spuse cetatenilor Marii Britanii sunt mituri, nu au nimic de-a face cu realitatea”, a declarant vicepresedintele CE.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!