Vlad Dragomir, apreciat și în jocuri

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 4 decembrie 2015

608 dragomirPe Vlad Dragomir (16 ani) îl așteaptă o carieră strălucitoare, ne asigură și versiunea 2016 de Football Manager, jocul recunoscut  pentru faptul că nu prea se înșală în aprecierea fotbaliștilor. 

Scouterii care au actualizat baza de date a celui mai cunoscut simulator de management în fotbal au pus în dreptul jucătorului de la Arsenal ratinguri demne de un mijlocaș central complet, determinat, inteligent, care poate face ambele faze.

Asta i-a determinat pe englezii de la whatculture.com să-l recomande pe Dragomir între cele mai bune 20 de tinere talente din joc pe care ar trebui să le cumperi pentru echipa ta, alături de nume precum Tielemans (Anderlecht), Breel Embolo (FC Basel), Odegaard (Real Madrid) sau Malcom (Corinthians). 

Iată descrierea făcută românului pe site-ul publicației: 

„Arsenal va încerca să-l împrumute pe Dragomir înainte de a-l integra în prima echipă, în sezonul 2018-2019. Sfatul nostru e să încerci să-l iei pe român de pe Emirates cît mai repede și să-l privești cum se transformă într-un mijlocaș valoros. 

Jucătorul se pliază perfect pe postul de mijlocaș central în 4-2-3-1 și-ți va asigura echilibrul echipei și numeroase assist-uri. Dacă tunarii reușesc să-l păstreze la club, atunci el va ajunge să valoreze aproximativ 10 milioane de lire în sezonul 2018-2019″. 

Vlad Dragomir n-a apucat să debuteze încă pentru prima echipă a lui Arsenal, deși se pregătește cu aceasta, însă este văzut de multă lumea ca un viitor star mondial.

Jurnaliștii cehi de la Hattrick i-au făcut o caracterizare inedită mijlocașului român și-l aseamănă pe acesta cu fotbaliști extraordinari ca Ozil sau Alexis Sanchez.

„Fanii lui Arsenal au motive de bucurie. Nu numai pentru faptul că echipa are în sfârşit şanse reale la titlul de campioană, ci şi pentru că la Londra s-a născut un nou star care în viitor se poate ridica la nivelul lui Ozil sau Alexis Sanchez. Dar cine este acest puşti minune? La doar 16 ani, românul Vlad Dragomir impresionează deja. Are un stâng incredibil, iar tehnica sa pare un dar de la Dumnezeu. E genul de jucător complet, care poate juca atât ca mijlocaş ofensiv, dar şi în bandă, ca aripă”, au scris jurnaliștii de la Hattrick.

500.000 €e cota de transfer a lui Vlad Dragomir, conform transfermark.de.

„Sunt foarte fericit și sper că nu voi dezamăgi pe nimeni aici la Arsenal. A fost cea mai bună ofertă și simt că aici este locul meu”, a declarat Vlad Dragomir imediat după transferul la Arsenal.

Dacă evoluțiile și seriozitatea sa vor continua să se mențină la aceleași cote, Vlad Dragomir are șanse mari să facă deplasarea la Europeanul de anul viitor, fiind deja cunoscut faptul că Anghel Iordănescu are de gând să includă în lot doi sau trei jucători de viitor, care să simtă pulsul și să se constituie în baza viitoarei naționale a României.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!