Vlaicu merge în Italia

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 11 decembrie 2015

609 vlaicuFlorin Vlaicu (29 de ani), transformerul şi deţinătorul recordului de puncte înscrise pentru naţionala României, s-a transferat de la CSM Bucureşti la Rugby Calvisano, din Italia.

Jucătorul, care s-a remarcat la Cupa Mondială disputată în această toamnă în Marea Britanie, a plecat spre noua sa echipă după ce a câştigat împreună cu CSM finala mică a campionatului naţional, 21-8 cu Steaua. Vlaicu a fost şi în acest meci cel mai bun marcator al echipei sale, cu 11 puncte (trei lovituri de pedeapsă şi o transformare).

Florin Vlaicu vine la Calvisano din postura de vedetă. Nici unul dintre componenţii actuali ai lotului n-a jucat la Mondiale în meciul Italia – România 33-22, ultimul din Grupa D şi care a stabilit, de altfel, ce echipă se califică direct la ediţia următoare a competiţiei, programată peste 4 ani, în Japonia. În schimb, Vlaicu a fost titular şi s-a numărat printre cei mai buni jucători de pe teren, contribuind cu o pasă decisivă la unul din cele trei eseuri tricolore şi marcând 7 puncte: două transformări şi o lovitură de pedeapsă.

Rugby Calvisano e în acest moment, după 7 etape, pe locul 1 în campionatul Italiei, cu şase victorii şi o înfrângere, la egalitate de puncte (29) cu Rovigo şi Petrarca, dar cu o diferenţă de golaveraj ceva mai mare (213-85 Calvisano, 232-107 Rovigo, 189-93 Petrarca). Prima ligă italiană are 10 echipe. Primele patru clasate intră în play-off, în timp ce ultima retrogradează.

Noua echipă a lui Florin este angrenată şi în European Rugby Challenge Cup, cea de-a doua competiţie intercluburi a continentului, după European Rugby Champions Cup (Cupa Campionilor Europeni la rugby). Peste numai patru zile, pe 12 decembrie, Calvisano joacă împotriva englezilor de la Harlequin, iar Vlaicu ar putea debuta atunci pentru italieni.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!