Voiculescu, atac la PNL

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 25 noiembrie 2013

Dan Voiculescu a acuzat, sambata, PNL ca i-a jignit pe partenerii din USL apropiindu-se prea mult de Traian Basescu si a propus conducerii Uniunii sa se gandeasca la posibilitatea de a-l acuza pe presedinte de inalta tradare. Declaratiile au fost facute in cadrul Consiliului National al Partidului Conservator care a avut loc sambata, la Palatul Parlamentului.

El s-a aratat convins ca semnarea pactului de colaborare intre presedinte si premier a fost necesara, dar a amintit ca „in ziua de azi, presedintele afirma despre premier lucruri oribile, premierul afirma despre presedinte lucruri incredibile, presedintele lanseaza public ideea ca anumite persoane, Voiculescu, Ponta si altii, dorim, de fapt, aplicarea art. 86. din Constitutie, care spune ca presedintele poate fi acuzat de inalta tradare”.

„Daca vreti, va spun unul singur – cedarea pe mana lui MRU a patrimoniului Fundatiei Gojdu, ca si cum acest patrimoniu era al lor. Asta se numeste tradare. Sa nu mai vorbim de datoriile internationale ale Romaniei sterse de domnul presedinte ca si cum erau banii lui de buzunar. Ma gandeam daca, fiind ideea lui, nu e o idee buna pe care sa o discutam in USL…”, a declarat Dan Voiculescu, citat de Antena3.

Presedintele fondator al PC a declarat ca PNL i-a jignit pe conservatori (cu care formeaza Alianta de Centru Dreapta – n.r.), apropiindu-se prea mult de Traian Basescu. Din acelasi motiv, PNL i-ar fi jignit si pe cei de la PSD, parteneri in USL. In schimb, Dan Voiculescu a aratat o atitudine diferita fata de PSD, fostii aliati ai Partidului Conservator. Voiculescu a spus ca PSD se consolideaza si se pregateste pentru a avea rezultate maxime la cele doua randuri de alegeri – europarlamentare si prezidentiale. In schimb, „PNL, celalalt partener al nostru, incearca, nu de putine ori, avand actiuni frivole fata de parteneri, PNL ne-a jignit si pe noi, continua sa aiba atitudini cel putin imorale fata de PSD, incearca sa se imprieteneasca cu PDL, cu Traian Basescu”, a spus el, scopul urmarit de liberali fiind acelasi – sa-si maximizeze succesul in alegeri.

 

Antonescu, dezgustat de Voiculescu

Crin Antonescu afirma ca declaratia facuta sambata de Dan Voiculescu cu privire la o apropiere a PNL de Traian Basescu este nerusinata si il „dezgusta”. „Declaratia domnului Voiculescu, conform careia PNL s-ar apropia si i-ar zambi presedintelui Traian Basescu, este o declaratie profund nerusinata. PNL a fost adversarul permanent si radical si va ramane adversarul lui Traian Basescu, al sistemului politic al lui Traian Basescu pana cand acest sistem va fi eliminat. (…)

De aceea, afirm ca declaratia privitoare la apropierea PNL de Traian Basescu, coroborata cu declaratia ca PNL ar avea o atitudine imorala fata de PSD din partea lui Voiculescu este o declaratie profund nerusinata”, a afirmat Crin Antonescu pentru gandul.info.

Crin Antonescu a sustinut ca PNL are o agenda de guvernare si o agenda politica cu obiective importante, iar declaratiile de acest gen nu ii produc, lui personal, reactii de nervozitate, „ci de dezgust”, adaugand ca presedintele PC, Daniel Constantin, s-a comportat in ultima perioada ca „un subordonat al lui Victor Ponta”.

Autor articol: Amira Damian
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!