Volksbank, preluată oficial de Banca Transilvania

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 4 septembrie 2015

Banca Națională a României (BNR) a autorizat preluarea Volksbank de către Banca Transilvania (TLV), data efectivă fiind ultima zi a lunii decembrie, a anunțat Banca Transilvania. La data efectivă a fuziunii va înceta de drept valabilitatea autorizației de funcționare a Volksbank România, scrie Mediafax.

Banca Transilvania este a treia instituție de credit din sistemul bancar românesc în funcție de active, după BCR și BRD, având o cotă de piață de 9,8%. BT are peste 6.000 de angajați și o rețea formată din 550 de sedii.

Banca Transilvania a semnat, în decembrie anul trecut, un angajament ferm pentru achiziționarea a 100% din acțiunile Volksbank România, iar în aprilie a anunțat finalizarea tranzacției. Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost făcute publice, cele două instituții de credit urmând să acționeze ca entități separate până la finalizarea procesului de preluare.

Instituția de credit a obținut în primul semestru un profit brut de 226,31 milioane lei, în creștere cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar activele au urcat cu 8,4% de la finele anului trecut, la 38,6 miliarde lei, în condițiile creșterii soldului de credite cu 13,4%. Profitul net al băncii s-a situat la 190,2 milioane lei, fiind mai mare cu 5,1%.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!