Vor să schimbe drapelul

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 8 mai 2015

Drapelul României s-ar putea îmbogăți cu o stemă și o coroană deasupra acesteia, după ce în Parlament a fost depus un proiect de lege în acest sens, potrivit ziare.com.

Inițiativa legislativă îi aparține deputatului PNL Grigore Crăciunescu și a fost semnată de 18 parlamentari din toate partidele.

Crăciunescu susține, în expunerea de motive, că stema va sublinia ideea de independență și suveranitate a statului român.

„Întrucât, în acest moment, se dezbate revizuirea Constituției și, în același timp, se consideră că este necesar ca stema țării să fie aplicată pe drapel, este necesar ca aceasta, adică stema, să fie completă cu toate elementele heraldice, care sunt specifice tradiției poporului român. A sosit momentul să reîncoronăm acvila de pe stema României, ca act reparatoriu în fața istoriei”, mai punctează liberalul în documentul citat.

Propunerea a primit aviz favorabil în Comisia Juridică din Camera Deputaților și va fi dezbătută în plen. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!