Vosganian a demisionat din PNL

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 20 februarie 2015

Senatorul Varujan Vosganian și-a anunțat, vineri, pe blog demisia din Partidul Național Liberal, urmând să devină senator independent. „Ca un răspuns colegial la solicitările dumneavoastră, primiți, prin prezenta, demisia mea din noul PNL”, a postat vineri pe blog Varujan Vosganian. Demisia vine la doar 24 de ore de la votul dat de Senat prin care a fost respinsă cererea DIICOT de începere a urmăririi penale a fostului ministru al economiei în dosarul „Gaze Ieftine”. Ulterior, mai mulți parlamentari PNL i-au cerut lui Vosganian să își dea demisia de onoare din PNL, dar nu și din Senat.

Vineri, au apărut în presă stenograme din ședința de Guvern în care fostul ministru al economiei insistă în favoarea firmei Interagro deținută de Ioan Niculae.

La scurt timp, președintele Klaus Iohannis a publicat pe Facebook un mesaj în care a cerut încă o dată Parlamentului să nu se mai facă scut împotriva justiției. Ulterior, co-președintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut demisia de onoare lui Varujan Vosganian, amenințându-l cu excluderea. Despre demisia de onoare a vorbit încă de joi și co-președintele PNL Vasile Blaga.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!