Voturi cumpărate pentru Ponta în Republica Moldova

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 26 iunie 2015

Senatorul român PD-L, Viorel Badea, reprezentantul candidatului Alianței Creștin Liberale la prezidențialele din România Klaus Iohannis, a vorbit în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA despre fraudarea votului la Chișinău la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie. Politicianul român s-a ferit să dea o sumă concretă, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că votul a costat chiar și 500 de lei.

„Un ajutor foarte mare nu cred că a dobândit Victor Ponta de la Iurie Leancă. Cei de la PD s-au activat la nivel de partid și au venit cu autocare, cu afișaj în tot orașul, au dat bani la oameni să voteze. Sunt destule cazuri. Lucrăm la un raport în acest caz. Costă ca în România votul, s-a ridicat prea sus ștacheta”, a povestit invitatul.

Sursa mai spune că prin această manieră a fost afectată demnitatea unui om. „Practic, consideri că acel om valorează un kg de făină sau 100 de lei, sau o pereche de pantofi. Oamenii trebuie să înțeleagă că dacă astăzi primești un kg de mălai sau 100 de lei, mâine vei da înapoi 10 kg de mălai sau 1.000 de lei, din banii tăi. Din câte știu, în R. Moldova o asemenea acțiune de anvergură pentru și în interesul unui partid românesc nu a fost. Este, din păcate, un început foarte periculos pentru procesul electoral. Practic, PSD-ul încearcă să transfere o stare de fapt găunoasă la nivelul campaniei electorale din România în R. Moldova”, a mai spus Badea.

Senatorul afirmă că va face reclamație în legătură cu toate cazurile de fraudare a alegerilor prezidențiale din România desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova.

„Nu putem cere poliției din Republica Moldova să acționeze într-un fel sau altul pentru că este un proces al unui alt stat. Ce putem face e să îi arătăm cu degetul. Mictobuze cu numere de R. Moldova care fac asemenea tip de acțiune în timpul campaniei electorale ar putea să își piardă licențele. Reprezentanți ai statului român pot face reclamație către autoritățile de aici că acel autobuz a fost folosit într-un proces de fraudare a alegerilor. Cu siguranță voi face acest lucru”, a conchis invitatul.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!