Vreau să construiesc un „conservatory”, am nevoie de aprobare?

Articol publicat in sectiunea Cititorii întreabă, Locuinţe pe data 15 ianuarie 2012

În rândurile următoare aveţi câteva detalii referitoare la cazurile pentru care aveţi nevoie de aprobare. Dacă aveţi orice dubii, apelaţi la autorităţile locale pentru lămuriri. Şi ţineţi minte: dacă aţi construit ceva ce avea nevoie de aprobare fără să o aveţi, atunci vi s-ar putea cere să dărâmaţi acea construcţie.

Iată câteva exemple comune când trebuie să obţineţi aprobarea de construcţie:

  • Doriţi să faceţi adăugiri sau o extensie apartamentului sau casei. Nu aveţi nevoie de aprobare pentru lucrările interne sau cele care nu afectează imaginea exterioară a clădirii.
  • Doriţi să izolaţi o parte din casă pentru a fi folosită ca o casă separată sau să folosiţi o altă clădire sau rulotă în curtea dumneavoastră pentru ca o altă persoană să stea în ea. Nu aveţi nevoie de aprobare pentru a închiria o cameră sau mai multe.
  • Doriţi să construiţi o casă separată în curtea dumneavoastră.
  • Doriţi să separaţi o parte din casă în scopuri legate de afaceri sau comerciale (de exemplu, un magazin), sau doriţi să construiţi o parcare pentru un vehicul comercial.
  • Doriţi să construiţi ceva care nu se află în planul original al casei – de exemplu, o condiţie ar fi putut fi să nu avoie să ridicaţi un gard în grădina din faţa casei deoarece casa se află într-un cartier „open plan” (spaţiu deschis). Consiliul local are o listă a tuturor planurilor caselor din zona care îi apaţine.
  • Lucrarea dorită ar putea obstrucţiona vederea utilizatorilor de trafic rutier.
  • Lucrarea ar putea implica lărgirea accesului către un drum principal (trunk or classified road).

Mai multe amănunte pot fi găsite pe website-ul Department of Communities and Local Government: (http://www.odpm.gov.uk/pub/445/PlanningAGuideforHouseholders_id1500445.pdf).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!