Vreau să vorbesc cu primul-ministru!

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 30 ianuarie 2015

Procedurile de securitate vor fi revizuite la 10 Downing Street şi în cadrul Departamentului de Comunicaţii Guvernamentale (GCHQ) în urma unui telefon-păcăleală care a ajuns la David Cameron.

Primul ministru britanic se afla la o plimbare în aer liber cu familia în Witney, Oxfordshire, şi chiar o purta pe fiica lui, Florence, pe umeri, în timp ce i-a sunat Blackberry-ul. David Cameron a răspuns, i s-a transmis că participă la o conferinţă telefonică, ceea ce se întâmplă foarte frecvent, însă vocea de la capătul celălalt nu era familiară. Mai mult, acea persoană şi-a cerut scuze că-l trezeşte pe primul ministru, deşi era aproape de ora prânzului.

În momentul în care David Cameron l-a întrebat cu cine vorbeşte, i s-a răspuns că e un apel-păcăleală, la care Cameron a apăsat nonşalant pe butonul roşu al mobilului.

GCHQ fusese apelat iniţial, de unde apelantul a reuşit să obţină numărul de telefon al directorului GCHQ. Apoi a urmat un al doilea apel în care apelantul a cerut să vorbească cu primul-ministru, spunând că este directorul GCHQ.

GCHQ a declarat că ia lucrurile acestea foarte în serios şi că va lua măsuri ca asemenea situaţii să nu se repete.

Ziarul The Sun a publicat un articol despre un britanic care susţine că este făptaşul păcălelii. Acesta spune că a sunat la GCHQ şi că i-a fentat pe cei de la GCHQ de nu s-au văzut, că întreaga situaţie a fost de-a dreptul „hilară”. El îşi justifică acţiunea spunând că era turmentat de la băutură şi cocaină şi conchide: „O s-o fac din nou. A fost atât de simplu!”.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!