Vrei rată fixă la mortgage-ul tău? Fă acum remortgage!

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Locuinţe pe data 25 mai 2015

uk_ipotecaÎncepând din martie 2016, nişte reguli UE vor face aproape imposibil remortgage-ul cu rată fixă! Soluţia? Fă acum remortgage!

Fondatorul site-ului MoneySavingExpert.com, Martin Lewis, îi sfătuieşte pe cei care au mortgage să verifice dacă oferta pe care merg acum este bună, iar dacă nu, să caute să obţină o rată de dobândă mai bună cât de curând posibil.

Noile reguli UE („Mortgage Credit Directive”) care se vor implementa şi în Marea Britanie îi va putea forţa pe unii deţinători de mortgage să plătească dobândă la rata de dobândă variabilă a băncii, care este mai scumpă, imediat ce perioada de rata fixă a dobânzii se termină.

Practic, directiva este o extensie a criteriilor introduse anul trecut în UK care stabilesc dacă clientul îşi permite împrumutul şi în cazul în care dobânda ar creşte la 6% sau 7%. Deocamdată, legislaţia britanică permite ca aceste verificări să nu se facă în cazul remortgage-urilor, dar de la anul directiva se va aplica şi la remortgage-uri.

Cu alte cuvinte, cei care doresc să facă un remortgage ar putea fi refuzaţi să obţină o rată mai convenabilă, fiind obligaţi să accepte rata variabilă, mai mare. Lewis declară: „În mod absolut ridicol, oamenilor li se va spune că nu îşi vor putea permite o dobândă mai ieftină!”

„Deşi UE a instaurat o protecţie financiară care dă rezultate, această directivă este absurdă şi trebuie anulată!”, a mai spus Martin Lewis.

 

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!