Vrei să înveţi engleza gratuit?

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Educaţie şi învăţământ pe data 31 martie 2015

lectii engleza

Cunoaşterea limbii engleze este una dintre cele mai importante probleme pe care le întâmpină o mare parte din imigranţii români stabiliţi în Regatul Unit. Vorbirea acestei limbi înseamnă comunicare şi integrare socială şi asigură implicit locuri de muncă mai bune, confort sau un plus de bunăstare. Ceea ce nu ştiu decât foarte puţini dintre românii care se confruntă cu dificultăţi de comunicare în această ţară este că îşi pot perfecţiona vorbirea limbii engleze oricând, gratis…

 

30.000 de studenţi pe an

Exchange Group este doar unul dintre operatorii care organizează cursuri gratuite de limba engleză, matematică şi IT pe întinsul Marii Britanii. Compania are 24 de centre de acest fel numai în Londra şi alte şapte centre zonale pe teritoriul Regatului Unit. Predarea cursurilor este subvenţionată de stat, iar românii sunt printre cetăţenii care au dreptul să beneficieze de aceste cursuri gratis…

„Deprinderea unor abilităţi de bază este esenţială în condiţiile actuale ale unei pieţe a muncii extrem de competitive”, se susţine pe website-ul www.exchangegroup.co.uk.

Exchange Group este o reţea naţională care s-a specializat în furnizarea de programe de instruire, specializare şi perfecţionare. Reprezentanţii companiei susţin că sunt pregătiţi să ofere cursuri care să îi ajute pe oamenii ce-şi doresc să obţină un loc de muncă sau doar să avanseze în plan profesional. „Programele noastre sunt astfel concepute încât să ofere servicii personalizate în funcţie de nevoile individuale”, se subliniază pe acelaşi website.

Programele Exchange Group sunt finanţate de Guvern şi de ele pot să beneficieze gratuit sau contra unor costuri subvenţionate oricine îndeplineşte anumite condiţiile de eligibilitate.

Exchange Group operează prin intermediul propriei reţele naţionale de centre de instruire care funcţionează timp de şapte zile pe săptămână. Peste 30.000 de persoane se adresează anual programelor promovate de companie. Prin înfiinţarea reţelei de centre proprii, Exchange Group a devenit lider naţional în Regatul Unit ca furnizor de cursuri de cunoaştere a limbii engleze, matematică şi cunoştinţe de operare PC. Iar centrele sunt deservite permanent de personal calificat pentru a răspunde solicitărilor diverse venite din partea cursanţilor.

 

Româncele de la Exchange Group

Două românce lucrează în prezent pentru centrul Exchange Group din Hendon, zonă situată în nord-vestul Londrei. Gabriela lucrează acolo de doi ani. Iar Cristina este o tânără care a terminat recent Facultatea de Turism în această ţară şi apoi a urmat o specializare în IT în cadrul centrului Exchange Group. În timp ce îşi petrecea timpul acolo ca studentă, ea a început să se familiarizeze cu personalul din cadrul centrului. Aşa a aflat că există un post administrativ liber. „Mi-am făcut aplicaţia pentru acest job şi în final l-am obţinut”, povesteşte Cristina.

„Oferim cursuri gratuite de engleză şi matematică la nivel intermediar. Cursurile sunt finanţate de Guvern, deci sunt gratuite pentru cei care vor să urmeze astfel de cursuri”, continuă românca.

Cursurile se adresează atât imigranţilor, cât şi cetăţenilor britanici, iar odată cu absolvirea acestora, se primesc certificate de absolvire recunoscute în Regatul Unit, dar şi la nivel internaţional.

Cetăţenii UE, deci şi românii, pot beneficia gratuit de aceste cursuri. În timp ce imigranţii din afara UE trebuie să facă dovada că au locuit în această ţară cel puţin trei ani de zile pentru a fi acceptaţi, românii au nevoie pentru a se prezenta la centru doar de paşaport ca act de identitate. Ei trebuie să plătească numai o taxă de înscriere de 15 lire sterline. Iar românii care primesc beneficii de la statul britanic sunt scutiţi chiar şi de la plata acesteia.

Practic, poate să se înscrie la cursurile gratuite de limba engleză orice tânăr care a împlinit 19 ani. „Oricine poate să înceapă cursurile când vrea. Înainte de a frecventa cursul, se susţine un test iniţial de evaluare. Sunt admişi doar studenţii care posedă cunoştinţe de limba engleză la nivel intermediar. Începătorii sunt redirecţionaţi spre alte colegii specializate în predarea la acest nivel”, mai spune Cristina.

Cursurile sunt structurate pe mai multe module asigurând deprinderea limbii engleze atât ca vorbire, cât şi ca pronunţie, scriere, citire sau ascultare. „Se fac inclusiv şedinţe cu exerciţii de conversaţie unu la unu, adică student cu profesor, pentru modulul de vorbire. Sau se simulează diverse comunicaţii prin telefon pentru a obişnui studenţii cu acest mod de comunicare”, adaugă românca de la centrul Exchange Group din Hendon.

 

Cursuri în faţa calculatorului

Marile avantaje ale cursurilor Exchange Group sunt date de oferta gratuită şi de programul extrem de flexibil. Un student poate parcurge ambele programe care se predau la nivel intermediar chiar şi într-o lună, dacă este foarte sârguincios. Fiecare student lucrează în faţa calculatorului, iar cei care au un computer personal pot să acceseze lecţiile de curs şi de acasă. Există totuşi obligativitatea impusă cursanţilor de a se prezenta la orele de curs într-unul din centrele Exchange Group timp de 15 ore/săptămână.

La centrul Exchange Group din Hendon frecventează în prezent cursurile de limba engleză aproximativ 80 de studenţi de naţionalităţi diferite. Dintre aceştia, 15 sunt români. Cei mai mulţi dintre ei au nevoie de certificatul eliberat de Exchange Group la încheierea cursurilor pentru a se înscrie apoi la o facultate în Regatul Unit. Alţii vin la centrele Exchange Group pentru a-şi perfecţiona cunoştinţele de limba engleză din dorinţa de a obţine un loc de muncă mai bun; sau doar pentru a putea comunica mai bine şi în final, pentru a se integra în societatea în care trăiesc.

„Avem foarte mulţi studenţi români. Cam un sfert din numărul total al cursanţilor sunt români. Şi majoritatea acestora sunt înscrişi la nivelul intermediar superior, ultimul care se predă în centrele Exchange Group”, insistă Cristina.

Totuşi, programele Exchange Centre nu sunt foarte cunoscute. „Cei mai mulţi studenţi ai noştri află de noi prin intermediul Job Centre. În momentul în care rămân fără loc de muncă se adresează centrelor teritoriale de muncă şi funcţionarii de acolo îi trimit la noi pentru cursuri de perfecţionare. Dar cursurile noastre pot fi accesate practic de către oricine”, crede Cristina.

 

Contact Exchange Group

Adresă sediu central: Exchange Group Ltd, Westbourne Manor, 17 Westbourne Road, Edgbaston, Birmingham B15 3TR

Informații: 0121 450 8300

E-mail: operations@exchangegroup.co.uk

Website: www.exchangegroup.co.uk

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

115 pareri la “Vrei să înveţi engleza gratuit?”

 1. Iurascu Spune:

  Unde este cel mai apropiat centru de Brentford?Multumesc

 2. Gheorghe Alamureanu Spune:

  vreau sa invat lb.engleza la o scoala cat mai aproape de newlands,milton keynes.imi puteti recomanda una. Multumesc.

 3. Gheorghe Costea Spune:

  As dori sa-mi imbunatatesc limba engleza(in special intelesul);puteti sa-mi recomandati o scoala cat mai aproape de zona Tooting,durata cursului,perioada de inscriere,costuri,program… .
  Cu respect,
  Gheorghe Costea

 4. Raluca zadic Spune:

  Buna ziua! Sunt si eu interesată de cursurile susținute de dumneavoastră . As dori sa mi comunicați criteriile de înscriere si orele între care se țin aceste cursuri. Va multumesc anticipat

 5. Lucian Spune:

  In leeds se tin astfel de cursuri?multumesc

 6. Bratu Carmen Spune:

  Buna ziua! Sunt si eu interesată de cursurile susținute de dumneavoastră mai ales daca aveti ceva in Birmingham. As dori sa mi comunicați criteriile de înscriere si orele între care se țin aceste cursuri. Va multumesc anticipat

 7. Birdan constantin Spune:

  Buna ziua.imi cer scz vreau si eu sa invat mai bine limba engleza stau in Hosulow vreau sa stiu dacaveste scoala pe inapropiere cu cursuri gratis va multumesc

 8. Gina Spune:

  Buna!Ma intereseaza si pe mine cursurile sustinute de dvs .. Eu locuiesc in Ruislip -zona 5. MMultumesc frumos !

 9. Elena Spune:

  Caut cu disperare cursuri de limba engleza,ceea ce am gasit sunt fie foarte scumpe,fie de scurta durata, 10 zike sau max o luna. Locuiesc in Ilford Essex, London. Multumesc!

 10. Irina Spune:

  Este și în dagenham vreun sediu?

 11. Viorel Andrei Spune:

  Buna ziua,
  Aceste cursuri se tin si in Sheffield? Daca da, va rog sa-mi comunicati locul si programul lor !
  Va multumesc.

 12. Iulian Spune:

  Aceste cursuri se tin în Doncateo? Va multumesc!

 13. Iulian Spune:

  Aceste cursuri se țin în Doncastro?

 14. Corina Spune:

  Buna ziua,locuiesc in edgware si as dori sa faci cursurilet de engleza cat mai recede position. Va rog sa imi spuneti daca aveti cursuri si in Hendon si unde este locatia.va multumesc

 15. Alexandra Spune:

  Buna ziua! Imi puteti spune va rog daca aceste cursuri se tin si in Coventry? Va multumesc!

 16. Lena Spune:

  Buna, as vrea si eu sa ma inscriu la cursuri gratuite pentru a-mi perfectiona engleza. Daca detineti aceasta info va rog sa ma informati si pe mine…

 17. Ionela Apatie Spune:

  Buna ziua,as fi interesata de un curs de perfectionare a limbii engleze in Milton Keynes sau in apropiere,sau varianta online.Multumesc.

 18. Marina Spune:

  Buna ziua imi spunetsi si mie va rog daca aceste cursuri se tsin si in Crawley. Sau prin apropiere?

 19. Mariana Rezeanu Spune:

  Buna ziua va rog sa-mi spuneti si mie unde pot sa ma inscriu la cursuri de limba engleza in Enfield sau Wood Green, va multumesc!

 20. Adrian Banu Spune:

  Buna ziua .Va rog sa-mi spuneti unde ma pot inscrie pentru cursuri de limba engleza in zona unde locuiesc.Brouce Grove /N17 6UD.Va multumesc anticipat si va rog sa-mi trimiteti raspuns pe e-mail .

 21. Ioana Spune:

  Absolut necesare cursurile de limba engleza. De ce nu ne spuneti mai multe despre ele? Sunteti si prin NW9, Chingsbury?

 22. Anisoara Spune:

  Bună seara, sunt interesata de cursurile d-voastra de lb engleza, daca sunt si in Doncaster, si unde? Vă mulțumesc,

 23. Marius Spune:

  Buna ziua.Vă rog să-mi spuneți unde mă pot înscrie la aceste cursuri in Southampton.Vă mulțumesc!

 24. Tudor Spune:

  Buna seara! Sunt interesat de aceste cursuri. Sunteti disponibili si in Norwich?

 25. Florin Spune:

  Buna seara,mai sunt aceste cursuri? Aveti sediu si in Coventry?multumesc

 26. Cojocaru Sorin Spune:

  Buna!Ma intereseaza si pe mine cursurile sustinute de dvs .. Eu locuiesc in Doncaster UK. MMultumesc frumos !

 27. Săndel Bobocea Spune:

  Locuiesc în Wolverhampon UK sunt interesat de cursurile de limba engleză și aș dorii cat mai multe amănunte .
  Locul unde se fac ( adresa )
  Perioada
  Numărul de ore pe zi
  Alte amănunte
  Cu respect
  Săndel Bobocea

 28. mariana bile Spune:

  Buna doresc mult sa vat engleza IMI trebuie la locu de munca nr meu 07491703869

 29. Mirela Ciocoiu Spune:

  Buna , ma numesc Mirela, locuiesc in Romford , am 48 de ani si as dori sa invat engleza deoarece imi trebuie pentru locul de munca. Multumesc , o zi buna .

 30. Alina Spune:

  Unde se face un curs gratis de engleza….stau in harrow

 31. Petronrla Spune:

  In Hemel Hempstead sunt cursuri de limba engleza? Daca da, unde? Multumesc.

 32. savu george Spune:

  Uk Birmingham sunt interesat de cursuri de limba engleza gratuit când si in ce locatie Birmingham

 33. Elena Spune:

  Locuiesc in Northampton si vreau sa incep cursuri de engleza.

 34. doru mihaela Spune:

  locuiesc in leicester cu sotul si cei 5 baieti ai mei si doresc f mult sa invat engleza atat eu cat si copii,…daca poate cineva sa imi spuna unde se fac cursuri de engleaza ca sa ne putem inscrie,aici in leicester,va rog,

 35. Doru Ioan Sebastian Spune:

  Buna , as dori sa aflu unde pot face in Leicester, cursuri gratuite de limba engleza si cursuri gratuite sau finantate de stat … Am 18 ani ,am terminat 12 clase in Romania si doresc sa fac cursuri de asistent medical . Va rog sa imi trimiteti informatii unde ma pot inscrie . Multumesc anticipat si astept un raspuns cat mai curand .

 36. doru mihaela Spune:

  doresc sa aflu unde ma pot inscrie la un curs gratuit de limba engleza ,in Leicester,va rog sa ma ajutati ,…multumesc

 37. Cosmin Spune:

  Vreau să fac curs de engleza gratuit in wolverhampton. Știți unde pot găsi? Am găsit doar cu plata și e destul de mult.

 38. iuliana Spune:

  as dori sa aflu ,unde pot sa ma inscriu la un curs de lb engleza gratuit in Birmingham!multumesc

 39. Nick Spune:

  As dori sa aflu in Sant albans ,daca se fac si unde ?

 40. Diana Spune:

  Va rog in Doncater unde pot sa ma inscriu la cursuri gratuite de limba engleza?

 41. Maria Daniela Spune:

  Buna va rog sa imi spuneti si mie in west london unde se fac cursuri de engleza gratuite sunt interesata .Va multumesc

 42. Maria Daniela Spune:

  Buna va rog sa imi spuneti si mie unde se fac inscrieri pt. cursuri de engleza gratuite in westul londrei???multumesc

 43. Madalina Spune:

  In Gloucester se fac cursuri de limba engleza?

 44. Ana Spune:

  Buna ziua.In Reading se fac astfel de cursuri?
  Multumesc

 45. Mariana Spune:

  Buna ziua,unde pot gasi cursuri gratuite de limba engleza in zona Greenwich?

 46. gabriel Spune:

  buna ziua in Enfield se fac aceste cursuri?

 47. Ana Spune:

  buna ziua ma intereseaza aceste cursuri

 48. Ana Spune:

  va rog sa mi spuneti unde se face inscrierea in zona 3 a Londrei

 49. Cristian Spune:

  Sunt incantat sa aflu despre aceste cursuri.Cum pot contacta in lincoln ? Va multumesc!

 50. mara Spune:

  sunt interesata de un curs engleza baza in birmingham (erdington). multumesc.

Spune-ti si tu parerea!