Vulnerabili la insolvență

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 25 martie 2016

Cele mai vulnerabile sectoare ale economiei în privința insolvenței sunt construcțiile și farma, din cauza plăților întârziate, dar o situație dificilă se regăsește și în agricultură, a declarat Alexandra Predeanu, director general al ICAP România.

„Am observat că o companie care intră în faliment are fluctuații la plată cu 10-12 luni înainte. Dacă urmărești o companie în timp, îți dai seama dacă ea se duce sau nu spre insolvență sau faliment”, a spus Alexandra Predeanu, citată de Mediafax.

ICAP oferă companiilor servicii de monitorizare a firmelor, prezentând rapoarte și alerte privind riscul de insolvență al acestora, ceea ce le permite clienților să reacționeze din timp și să prevină pierderile.

În opinia consultantului, printre industriile sănătoase se numără în primul rând comerțul, care are o evoluție pozitivă, vizibilă și în creșterea numărului de angajați, dar și transporturile, industria alimentară și fabricarea articolelor de îmbrăcăminte.

„În fiecare industrie sunt însă multe companii cu risc ridicat, chiar dacă sectorul merge bine. Pentru companiile românești e mai dificil să își revină din criză, nu au fluxul de capital al unei multinaționale”, a adăugat ea.

La nivel național, circa 100.000 de firme sunt acum în insolvență, rata de recuperare fiind de doar 2%.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!