VW-urile cu probleme, verificate pe internet

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 15 octombrie 2015

Clienții Volkswagen pot verifica acum pe internet dacă mașina lor face parte din lotul cu probleme. Volkswagen a lansat și pe site-ul din România o modalitate prin care proprietarii de autoturisme VW pot afla dacă mașina lor este afectată de scandalul emisiilor, scrie Mediafax.

Volkswagen a pus la dispoziție un link unde clienții pot verifica dacă autovehiculul deținut este afectat. Sistemul verifică exclusiv seriile de șasiu (cod VIN) pentru mărcile Volkswagen și Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Volkswagen a anunțat, la sfârșitul lunii septembrie, că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante.

Scandalul a izbucnit după ce Agenția americană pentru Protecția Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii. Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel.

Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situațiile generale de funcționare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susține Agenția americană pentru Protecția Mediului.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!