Wade Young, victorios la Arad

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 14 aprilie 2014

530 enduro aradWade Young, din Africa de Sud, a dominat întrecerea de enduro la Arad: a câştigat probele de off-road şi a terminat pe primul loc în clasamentul final al clasei PRO. Wade Young este cel mai tânăr învingător în Roof of Africa Enduro, câștigând în 2012 această cursă, la doar 16 ani.

Wade Young a terminat pe primul loc manşa întâi a competiţiei de off-road King of the Hill, după o oră, 42 de minute și 20 de secunde. L-au urmat britanicul Paul Bolton, după 20 de secunde, şi germanul Kehr Marcus.

Ervin Kovacs a obţinut cea mai bună clasare a unui pilot român, locul opt. A ratat un punct de control şi a primit o penalizare de 10 minute, care l-a coborât în clasament.

Câştigătorul Wade Young a scris pe contul său de socializare că rezultatele primei zile de concurs au întârziat, după ce piloţii s-au rătăcit pe traseu, din cauza unor semnalizatoare lipsă de pe traseu. „A fost o problemă remediată rapid. Deşi am fost pe traseu de dimineaţă, de la ora cinci, am fost sabotaţi de o persoană binevoitoare, care a mutat un indicator, astfel încât la un viraj de dreapta, piloţii au fost derutaţi să o ia spre stânga”, a explicat unul dintre organizatori.

Primii 20 de piloţi de la PRO au parcurs 2 kilometri în plus. Anunțate de cei de pe traseu, gazdele au remediat problema şi i-au repus pe traseu pe piloţi. S-au luat în considerare timpii de la punctul de alimentare cu numărul doi, cu aproximativ 70% din traseu parcurs, astfel ca nimeni să nu fie dezavantajat.

Zdenek Cyprian, din Cehia, a câştigat întrecerea de la Hobby, cu timpul de 3 ore, 19 minute și 12 secunde, fiind urmat de polonezul Maciej Toboz şi maghiarul Nagy Peter. Nicolae Daniel a terminat pe 5 la general, cu o întârziere de 17 minute şi 11 secunde.

Doar două sportive au reușit să termine cursa la Princess. Mihaela Polivkova din Cehia, care s-a impus la general cu 4 ore, 21 minute, 34 secunde, și austriaca Vronika Dallhammer, sosită a doua, cu o întârziere de 60 de minute.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!