Wesley a semnat cu Iașiul

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 31 iulie 2014

545 wesley

După perioada petrecută în România, la FC Vaslui (2009-2012), Wesley Lopez da Silva, brazilianul de 33 de ani, a avut un traseu nu tocmai drept, care l-a dus pe alte două continente. În iulie 2012 el a semnat un contract pe 2 ani cu Al Hilal. Vaslui a luat aproximativ 3 milioane de euro în urma transferului, iar Wesley urma să câştige o sumă similară în sezonul pe care l-a petrecut la formaţia saudită. Tot cu formaţia din Arabia Saudită, la 32 de ani, a reuşit să câştige primul trofeu din cariera sa: Cupa Prinţului. A marcat 17 goluri în cele 24 de meciuri pe care le-a jucat, iar apoi s-a transferat la Millonarios Bogota, în Columbia. Acolo a jucat doar în doar 12 meciuri, pe parcursul cărora a înscris un singur gol. Apoi a revenit în România.

“Promit românilor că într-o zi am să mă întorc acolo, nu ştiu când, dar sigur am să revin. Acolo am trăit cea mai frumoasă parte din carieră”, declara Wesley Lopes da Silva în luna februarie a anului 2013. Iată că şi-a respectat promisiunea, revenind în România la numai 2 ani după plecarea în Arabia Saudită. A semnat pe o perioadă de un an cu CSMS Iaşi şi nu să-și exprime entuziasmul pentru că va evolua din nou într-unul dintre cele mai slabe campionate din Europa.

“Sunt bucuros că am revenit în România. Am prieteni buni acolo, la Iași, a fost antrenorul meu. M-a sunat să mă întrebe dacă vreau să joc pentru echipa sa şi am acceptat. Îmi era dor de România! Când am venit la Vaslui, era la fel, o echipă mică. Pentru mine nu contează. Păcat că nu mai există FC Vaslui. Asta e viaţa. Pot să spun că m-au căutat şi alte echipe din Liga 1, dar nu au făcut nimic concret”, a spus la sosire fostul golgheter al Ligii 1.

3 ani și jumătate a stat Wesley la Vaslui, perioadă în care a spus de mai multe ori că ar dori să câștige măcar un trofeu cu moldovenii. N-a reuşit aici, însă transferul în Arabia Saudită a făcut ca visul să-i devină realitate. 

“Am avut multe probleme, vorbe spuse aiurea de patroni, ziarele puneau presiune pe noi, discuţii despre arbitri, toate astea ne-au afectat, însă cred că şi echipa ar fi putut face mai mult. Dacă te zbaţi să obţii ceva cu adevărat, Dumnezeu te ajută, dacă lucrezi la şmecherie, atunci nu prea poţi emite pretenţii. Cam aşa şi cu Vaslui…”, a concluzionat brazilianul despre lipsa de trofee din perioada petrecută la Vaslui.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!