Wi-fi gratuit în instituții și baruri

Articol publicat in sectiunea Social pe data 22 aprilie 2016

Autoritățile publice și restaurantele, terasele și barurile vor fi obligate să ofere rețele de internet wi-fi gratuit în zona clădirilor pe care le dețin și în zonele turistice, potrivit unui proiect de lege inițiat de deputatul Mihai Sturzu.

„Autoritățile administrației publice locale, în domeniul public administrat de acestea și în zonele turistice din unitatea teritorială aflată în administrare, au obligația să asigure internet gratuit, cu acces neîntrerupt, prin contractarea unui agent economic ce servește drept provider”, prevede proiectul de lege, citat de Mediafax.

De asemenea, inițiativa legislativă obligă operatorii de telefonie mobilă să ofere tuturor clienților cel puțin 500 de MB de trafic lunar gratuit.

„Restaurantele, terasele, barurile, discotecile și oricare alte tipuri de unități de alimentație publică asigură accesul gratuit al persoanelor la internet, în interiorul și exteriorul perimetrului fiecărei clădiri deținute de acestea”, mai prevede inițiativa legislativă.

Proiectul prevede că accesul la internet se face prin wi-fi, iar rețelele de internet folosite de autoritățile publice trebuie să fie diferite de cele puse la dispoziția contribuabililor. Totodată, conectarea se face pentru o oră, cu drept de reconectare, prin e-mail, însă această prevedere nu se aplică în zonele turistice. Inițiatorul prevede că viteza minimă de acces este de 50 de Mb/s.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!