Zbor Wizz Air de la Iași la Londra

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Transport pe data 18 septembrie 2014

wizzair

Românii vor putea călători din și spre Marea Britanie pe o nouă rută cu aeronavele Wizzair, între Iași și London Luton, începând din vara anului următor, conform ediției din 10 septembrie a publicației online Avion Tribune. Această cursă face parte din planurile mai largi de extindere a activității companiei maghiare în România.

Wizzair a comunicat luna trecută că va deservi 13 noi rute în România și va utiliza aeronave suplimentare ce vor opera pe aeroporturile din București, Cluj Napoca și Timișoara. În plus, aeroportul din Iași va deveni al optulea din România pe care operatorul de zboruri low-cost maghiar își va desfășura activitatea.

Cursa din „capitala” Moldovei spre Marea Britanie va fi disponibilă din 14 iunie 2015. Acesta va fi al treilea zbor internațional, alături de altele două cu destinația Treviso (Italia), cu începere din 20 decembrie a.c., și spre Milan Bergamo (Italia), inaugurată în 31 martie anul viitor.

Wizz Air își va spori activitatea în România cu 29% pe parcursul anului următor, informează Avion Tribune. Acesta operează în total din România zboruri pe 97 de rute spre 15 țări, de pe opt aeroporturi.

„Anunțăm astăzi parcurgerea unei alte etape majore în dezvoltarea Wizz Air pe teritoriul României. Practic, în ultimele două luni, ne-am extins activitatea pe încă un aeroport și prin utilizarea a trei noi aparate de zbor, pentru a deservi 20 de rute suplimentare. În 2015, vom pune la dispoziția călătorilor 1,35 milioane de locuri. Tot ce ne dorim este să satisfacem pretențiile publicului călător român. Expansiunea noastră va crea 1.000 de noi locuri de muncă pe teritoriul României încurajând activitatea turistică din această țară”, a afirmat John Stephenson, vicepreședintele executiv Wizzair, citat în Avion Tribune.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!